ATT, Jackson-Wink i… Darko Stošić banirani od strane Instagrama radi kršenja UFC “copyrighta”

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.12.2018 12:12h Autor:

Darko Stošić i Satoshi Ishii

Mnogi MMA fanovi u regiji su se pitali posljednjih tjedana: “Što se dogodilo s Instagram profilom popularnog srpskog UFC teškaša Darka Stošića?”. On je u nedavnom gostovanju u Podcast Inkubatoru otkrio o čemu se radi. Ovih dana smo saznali da dijeli sudbinu s American Top Teamom i Jackson-Wink akademijom. Evo čitave priče…

Stošić je u podcastu, naime, otkrio da mu je Instagram profil ukinut od strane te društvene mreže radi kršenja “copyright” prava u vlasništvu UFC-a. Naime, Stošić je na svom Instagramu dijelo video inserte iz svog UFC meča, a na koncu ga je baniranja koštao video na kojem se pojavljuje Jon Jones. Niti sam ne zna kako vratiti svoj račun i što mu je činiti. Svaki dosadašnji pokušaj je propao jer, kako tvrdi, nema sugovornika s druge strane.

Ovih dana je javni apel zbog istog probema uputio i slavni American Top Team. Naime, i njihov Instagram profil je ukinut.

“Molim vas pomozite nam. Naš Instagram profil je ukinut radi objavljivanja UFC materijala. Dobili smo jedno upozorenje i nikada nam nije poslan e-mail ili bilo koji drugi oblik komunikacije u kojem se upozorava što smo učinili. Uvijek smo objavljivali materijale o našim borcima i tako smo promovirali UFC evente. Svaka pomoć je dobrodošla”, stoji u gotovo očajničkoj objavi ATT-ja.

Na ovu je poruku odgovorio drugi slavni američki MMA tim – Jackson-Wink akademija.

“Hej i nama je ukinut račun. Ajdemo zajedno raditi kako bi učinili Instagram velikim ponovno”, stoji u njihovom odgovoru.

Ubrzo je stiglo objašnjenje. Nije Instagram ukinuo njihove račune svojevoljno. Radi se očito o akciji UFC-a koji je odlučio više ne tolerirati dijeljenje svojih video i foto materijala bez dozvole. Pa su tako žrtve postale njihovi najveći promotori – borci i dvorane!

Glupo zar ne?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI