Atletska Komisija upozorava: Treba biti oprezan sa zaključcima u slučaju Jones!

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.08.2017 09:05h Autor:

Jon Jones (Facebook)

I Atletska Komisija Kalifornije upozorava da se informacija o padu Jona Jonesa na doping testu treba uzeti s rezervom dok se ne utvrde sve okolnosti. “Svaki sportaš ima pravo na saslušanje i pošten proces koji je reguliran pravilima prije nego što ga se može optužiti da je kriv”, stoji među ostalim u priopćenju koje su poslali medijima u srijedu.

Prva reakcija Joea Rogana na Jonesov pad na doping testu

CSAC-ov izvršni direktor Andy Foster je potvrdio kako je UFC prvak u poluteškoj kategoriji prošao nekoliko testova uoči samog meča na UFC-u 214 s Danielom Cormierom. Testiran je 6. i 7. srpnja, a rezultati su bili negativni. Sljedeći put je testiran 28. srpnja, na dan vaganja, i taj je rezultat bio pozitivan na već spomenuti anabolički steroid.

Iz Komisije su također potvrdili da bi u slučaju da se potvrdi Jonesov pad i varanje, UFC prvak ostao bez pojasa, bio bi suspendiran na duži period vremena, novčano kažnjen, a meč protiv Daniela Cormiera bi bio preinačen u “No Contest”.

“Ne možemo komentirati istragu koja je upravo u tijeku, no bitno je da su svi sportaši koji su pod UFC-ovim anti-doping programom nevini dok se procesom ne dokaže suprotno. Dio procesa je i saslušanje, mogućnost sportaša da iznese svoju obranu i da se ponovno pregledaju svi dokazi. Sve dok nemamo jasnu odluku jesu li se pravila kršila ili ne, fer i korektno je ne donositi nikakve zaključke prije nego što proces završi”, stoji u priopćenju.

Jones tvrdi da je nevin, a iz njegovog kampa su poručili da su učinili sve da se upravo ovo ne dogodili. Svi s nestrpljenjem čekaju testiranje uzorka B koje bi moglo dati neki konkretniji odgovor na ono što bi mogao biti jedan od najvećih doping skandala u povijesti UFC-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI