Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Atletska komisija ne da Barau licencu za borbu sa Sterlingom na UFC-u 214 | Fight Site

Atletska komisija ne da Barau licencu za borbu sa Sterlingom na UFC-u 214

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.06.2017 15:29h Autor:

Renan Barao/Instagram

Atletska komisija Kalifornije ne želi izdati licencu Renanu Barau za borbu u kategoriji do 135 funti. Član komisije, Andy Foster, potvrdio je to ove srijede za ‘MMA Fighting’.

Barao je najvaljen kao protivnik Aljamaina Sterlinga za borbu u bantam kategoriji na UFC-u 214, 29. srpnja u Anaheimu. Ali, zbog novih pravila vezanih uz skidanje kilaže, komisija ne dopušta da se borba održi u toj težinskoj kategoriji. Sterling je situaciju prokomentirao na društvenoj mreži.


“Čini se kako komisija olakšava skidanje kila Barau. Možemo se boriti u bantamu, pero kategoriji ili ‘catchweightu’, meni je svejedno. Komisija me neće spriječiti da bacim Baraa na leđa i izudaram ga laktovima iz pakla po licu. Idemo vidjeti tko ovo više želi. Ti si svoje vrijeme imao”, poručio je Sterling preko ‘Instagrama’

Barao, bivši UFC-ov prvak bantam kategorije imao je priliku vratiti svoju titulu u borbi s T.J. Dillashawom 2014. godine. Brazilskom borcu je teško pozlilo tokom skidanja kila za vagu te se poskliznuo i udario glavom u kadu. Barao je bio prevezen u bolnicu te se nije bio u stanju boriti.

Incident se dogodio u državi Kaliforniji pod paskom iste komisije koja mu sada ne želi izdati licencu. Baraa su postavili za primjer drugima, kako ne treba skidati kilažu. Prošlog mjeseca, kalifornijska komisija prihvatila je novi plan po kojem borci trebaju skidati kile i koji zabranjuje tešku dehidraciju.

“Zadnji put kad je gospodin Barao bio ovdje u Kaliforniji, nije se uspio boriti. Koncentrirani smo na proces skidanja kilaže kod boraca, na njihovu sigurnost i zabranu teške dehidracije. Zadnji put gospodin Barao nije uspio doći do borilišta. U razgovoru s doktorima zaključili smo kako nije sigurno da ponovno pokuša ići na tu kilažu”, kazao je Foster.

Foster je kazao kako će se borba Sterling vs. Barao najvjerojatnije odviti u ‘catchweightu’ od 140 funti, ali je i naglasio kako za to još nema potvrdu UFC-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI