Askren popljuvao nove kolege: Masvidal je propalica, Till je užasan… Khabib? Ja sam bolji “grappler”!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.10.2018 16:11h Autor:

Ben Askren

Najnovija UFC-ova akvizicija, bivši Bellatorov i ONE prvak, Ben Askren je u ponedjeljak američkim medijima otkrio kako se nikada ne bi borio protiv svog dobrog prijatelja i trening partnera Tyrona Woodleyja. To nas i nije iznenadilo s obzirom da je otprije poznato kako su Askren i Woodley u jako dobrim odnosima.

“Tyron i ja se nećemo nikada boriti, jednostavno je to tako. Nećemo se boriti, nećemo se boriti – ne!”, rekao je Askren novinaru Marcu Raimondiu s MMA Fightinga na pitanje o Woodleyu, a ovaj je to prenio putem svog statusa na Twitteru.

U utorak je, pak, otkrio koga bi volio vidjeti na suprotnoj strani Octagona u doglednoj budućnosti. Niti taj izbor ne iznenađuje jer se radi o protivnicima koji se nameću sami od sebe.

“UFC očito vidi veliku vrijednost u meni jer su me doslovno promijenili za najvećeg borca koji je ikada postojao na ovoj planeti u vidu Demetriousa Johnsona. Taj tip je svoj pojas branio 11 puta. On je fenomen. Ako su me promijenili za njega, onda je jasno da im i ja mnogo značim”, izjavio je Askren u razgovoru za MMAManiu.

Koga želi od onoga što se nudi u UFC-ovom rosteru?

“Khabib? Ne, ja sam najbolji ‘grappler’ na svijetu. Khabib donosi pažnju. Georges, vrati se iz mirovine i reci mi što trebam učiniti da se borimo. Je li to moj broj sljedbenika i fanova? Samo neka kažu što moram ostvariti da bi se borio protiv Georgesa jer on sam šuti…”, objašnjava Askren i dodaje:

“Diaz? Hm… možda, ali prvo moramo nabaviti dovoljno dugu nargilu da bi prošao USADA-in test. Masvidal je propalica. Nemam ništa reći loše od Stephenu Thompsonu, ali znam da ću ga pobijediti. Darren Till? On je najgori od svih ovih. Njega ću lako prebiti. Ako je netko od ove ekipe izuzetno tvrd i hrabar, neka zove UFC i kaže im da se želi boriti. Doći ću i u London, nije problem.”

Ipak, javnost nekako najviše Georgesa St. Pierrea vidi kao potencijalnog protivnika u prvom meču. Što na to kaže Askren?

“Kada govorim o GSP-u, ja njega poštujem. Mislim da je jedan od najvećih velteraša u povijest sporta, ako ne i najbolji. Kada sam to rekao, moram ipak naglasiti – ono što ja nudim je previše za njega i zato želim ovaj izazov.”

“Nisam ja taj koji bira, ali ako bih morao, izabrao bih Khabiba i Georgesa. Borio bi se u nekoj ‘catch weight’ kategoriji. Ako pitate Khabiba, mislim da bi i on pristao na meč do 74 kile. To bi bila i sjajna kilaža za mene. A onda bi imali razloga dati McGregoru novi pojas pa čitava kategorija ima smisla. Svi tu pobleđuju. Upravo sam stvorio savršen scenarij za sve. Evo i Conoru sam riješio jedan pojas”, našalio se Askren na koncu.

U ovom trenutku nije poznato kako bi najnovija UFC-ova akvizicija trebala debitirati u Octagonu. Hoće li to biti u 2018. godini? Teško, no možemo se nadati…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI