Artem Lobov: Nakon dva poraza sam tražio od UFC-a da me otpuste, no oni su mi ponudili borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.04.2017 17:39h Autor:

Artem Lobov

Artem Lobov se baš ne može pohvaliti kako je omiljena osoba među UFC fanovima, koje je još više razljutila činjenica da on predvodi jedan event. Ipak, ispričao je zanimljiv događaj koji se dogodio nakon njegovog drugog poraza.

Lobov je u UFC-u debitirao u finalu 22. sezone Ultimate Fightera, gdje je bolji od njega bio Ryan Hall, a zatim je doživio poraz i od Alexa Whitea, čime je postao jedini borac s negativnim profesionalnim skorom na cijelom UFC rosteru. Fanovi su vjerovali kako će tada dobiti otkaz, budući da su smatrali da mjesto u UFC-u nije zaslužio niti u prvom trenutku, a on kaže kako je to čak i sam ponudio.

“Poslao sam poruku UFC-u i rekao im da me otpuste. Objasnio sam im kako razumijem da imam dva poraza i da bi bilo pošteno da dobijem otkaz. U međuvremenu sam pronašao prvaka jedne druge promocije s kojim sam se htio boriti, za kojeg vjerujem čak i da je najbolji borac svijeta izvan UFC-a. Bio sam uvjeren i da ta promocija želi borbu, ali onda me UFC nazvao i ponudio mi drugu borbu. To sam prihvatio jer je UFC tamo gdje želim biti”, rekao je Lobov.

Njegov put do UFC-a zapravo je bio sav u znaku Conora McGregora. Prvo se počeo pojavljivati u “Embedded” serijalu koji je pratio promociju borbe McGregora i Jose Alda, da bi nakon toga postao član 22. sezone Ultimate Fightera. Tamo je poražen odmah u borbi za ulazak u kuću, no onda je došlo do nagle promjene pravila, gdje je svaki trener mogao nazad pozvati po jednog borca. Trener McGregor je naravno pozvao svog najboljeg prijatelja. Lobov je tada iznenadio doguravši do finala, no onda su uslijedila ta spomenuta dva UFC poraza.

“Ti porazi nisu bili laki za podnijeti, no ja nisam čovjek koji tuguje, nisam čovjek koji prigovara za nešto. Ja sam onaj tko kada nešto želi pokuša i napraviti nešto da to dobije. Nikada nisam ostao dolje, pa sam tako i ovog puta bio spreman na ono što me čeka. Bio sam spreman ispraviti situaciju i onda se vratiti u UFC-u, jer vjerujem da ovdje pripadam. Vjerojatno su to i oni prepoznali te sam zbog toga još uvijek ovdje.”

Sutra će tako imati priliku doći do svoje treće pobjede u nizu i sigurno najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri. No, ispit je nevjerojatno težak, jer Cub Swanson je gubio samo od najboljih.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI