Artem Lobov: Ako otpustite Zubairu Tukhugova, otpustite i mene!

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.10.2018 17:22h Autor:

Artem Lobov

Popularni UFC borac, Artem Lobov, odlučio je pružiti podršku svom nesuđenom protivniku, Zubairi Tukhugovu. Najbolji prijatelj Conora McGregora poručio je UFC-u da ga otpuste, ukoliko odluče otpustiti čečenskog borca.

Lobov se protiv 27-godišnjeg Čečena trebao boriti ove subote na Fight Nightu u kanadskom Monctonu. Ipak, nakon cijelog kaosa koji je nastao po završetku borbe McGregora i Nurmagomedova, Tukhugov je uklonjen iz te borbe te će se protiv “Russian Hammera” boriti Michael Johnson. Osim toga, Tukhugovu prijeti i otkaz iz UFC-a. Već ranije je Khabib Nurmagomedov rekao da bi u tom slučaju on napustio promociju, a sada se javio i Lobov, koji također daje podršku na sličan način. Ipak, zbog potpuno drugačijih razloga.

“Ukoliko mu daju otkaz, ja također želim otići. Boriti ću se protiv njega u ACB-u, Bellatoru, bilo kojoj promociji. No, u svakom slučaju ću ga uhvatiti i želio bih da to ipak bude u oktogonu. Želim ga pogledati u oči, jedan na jedan. Moje vještine protiv njegovih vještina. Moje srce protiv njegovog srca. Želim testirati njegovo srce i vidjeti što u njemu ima”, izjavio je Lobov za ESPN.

Unatoč tome što se neće boriti protiv Tukhugova, ostao je u borbi, a pokušao je otkrio zašto i što to mijenja oko cijele situacije.

“Ovu borbu ću odraditi samo zbog toga što sam već bio u treningu i nisam se borio godinu dana. Prihvatio sam tu borbu iz više razloga, ali Zubaira je onaj koga želim”, otkriva.

Lobov u karijeri ima 13 pobjeda, 14 poraza i jednu neodlučenu borbu te je jedini borac na UFC rosteru s negativnim omjerom. U oktogonu je slavio dva puta u šest nastupa, a ima i dva poraza u nizu. Treći bi ga možda mogao i koštati posla.

“Treba mi pobjeda, ali ne osjećam nikakav pritisak. Za mene je ovo samo jedan korak bliže prema novom ugovaranju borbe protiv Zubaire. Teško mogu o ičemu drugom razmišljati. Ne mogu odmarati, ne mogu spavati, sve dok ne budem ponovno imao ugovorenu borbu protiv njega.”

Većina fanova slaže se da Lobov kvalitetom nema nikako mjesta u UFC-u te da je tu samo zbog prijateljstva s Conorom McGregorom. Protiv Johnsona ima još jednu priliku te iste uvjeriti u suprotno. Ukoliko ne uspije, teško će se UFC i dalje moći braniti od onih koji njegovo samo prisustvo u promociji zovu sramotom za sport, odnosno koji smatraju da postoji veliki broj puno boljih boraca od njega koji ne mogu izboriti svoju priliku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI