Arlovski: Plan je bio kretati se cijelo vrijeme

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.09.2014 13:02h Autor:

Andrei Arlovski

Nakon velike pobjede protiv Antonia Silve, kojoj je začepio usta mnogim kritičarima i skepticima, Andrei Arlovski bio je ponosan, a rekao je kako je za pobjedu najzaslužniji njegov trener Greg Jackson. Isto tako, objasnio je koja je bila taktika u borbi.

Andrei Arlovski (23-10, 12-4 u UFC-u) objasnio je zašto su gledatelji jučer mogli vidjeli jednu novu sliku ovog bjeloruskog borca, potpuno drugačiju od one iz borbe protiv Brendana Schauba. Misli kako se ono najvažnije dogodilo u Albuquerqueu, u Jackson MMA kampu.

"Greg Jackson i Mike Winkeljohn su me ozbiljno tjerali. Shvatio sam kako imam još puno toga za ponuditi, no i puno toga novoga za naučiti. Odmah se vraćam u New Mexico i idem raditi dalje još ozbiljnije. Greg me može natjerati ga postanem još bolji, bolji nego što sam ikad bio", objasnio je.

"Zahvaljujem Antoniu što je prihvatio ovu borbu. Nije to bilo ništa osobno, niti sam ga htio povrijediti, sve je to posao", kratko je još dodao poruku poštovanja svom protivniku.

Zanimljiva je bila taktika koju su Arlovski i njegov tim razradili. Na kraju je ona itekako upalila, a taktiku je objasnio: "Plan za borbu bio je jednostavan, kretati se cijelo vrijeme. Znao sam da, ako i kratko stanem, to neće biti dobro za mene. Morao sam cijelo vrijeme biti u pokretu, no bio sam spreman na to. Jako sam se dobro pripremio za ovu borbu."

Arlovski je ponovno u vrhu i ozbiljno može razmišljati o jačim protivnicima. No, imena mu nisu važna. "Ovo mi je bila strašno važna borba, jer zapravo mi je ovo bio drugi debi nakon povratka, budući da u borbi protiv Schauba nisam bio pravi ja. Bio sam jako nervozan, no moj trener mi je rekao korak po korak i to je bio pravi pristup. Nije mi važno s kim ću se sad boriti, ja sam član UFC-a i njihov je posao da mi nađu protivnika", rekao je na kraju posljednji Europljanin koji je bio vlasnik UFC-ovog pojasa prvaka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI