Ariel Helwani tražio točan odgovor o McGregorovom statusu, White ga u potpunosti ignorirao

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.01.2018 10:28h Autor:

Ariel Helwani

Vrlo konfuznu situaciju oko Conora McGregora i možebitnog oduzimanja pojasa prvaka lake kategorije, pokušao je rasvijetliti Ariel Helwani. Uspio je Danu Whitea dovesti u neugodnu situaciju, no pravi odgovor ipak nije dobio.

Helwania je, kao i sve, zbunila informacija kako će se Tony Ferguson i Khabib Nurmagomedov boriti za pravi UFC pojas lake kategorije, iako White nije htio potvrditi da je McGregoru taj isti pojas oduzet. I dok su drugi novinari tu temu odlučili ostaviti sa strane, pred kraj jučerašnje press konferencije se javio onaj najhrabriji, koji upravo zbog takvih stvari i nije u najboljim odnosima s predsjednikom UFC-a.

“Postoji li razlog zašto ne želite otvoreno reći da je Conoru McGregoru oduzet pojas? Kada ste mu oduzeli pojas perolake kategorije, to ste otvoreno rekli, postoji li nešto zbog čega ovog puta nije tako?”, pitao je Helwani, nakon čega se odmah vidjela nervoza kod Whitea, budući da se sigurno nadao kako je ta tema zatvorena u samom uvodu.

“Nema razloga”, odgovorio je, na što Helwani još jednom uzvraća: “Dakle, je li mu oduzet pojas ili ne?”. White je nastavio u svom stilu protupitanjem: “Jesam li rekao da mu je oduzet pojas? Iduće pitanje molim! Ima li još netko nešto za pitati?”

Vidjelo se da Whiteu u tim trenucima baš nije bilo ugodno, krenuo je prebaciti riječ idućem novinaru, ali Helwani nije odustao, samo se prebacio na Fergusona kojem je postavljeno posljednje pitanje.

“Tony, kakav je to pojas ispred tebe, je li to privremeni pojas ili službeni pojas”, pitao je najcjenjeniji MMA novinar. UFC-ov (privremeni) prvak mu je iskreno odgovorio:

“Moj je pojas u hotelu. Za ovog ne znam je li pravi ili lažni pojas, no znam da bi onaj za koji ćemo se boriti trebao biti pravi.”

Teško je shvatiti zašto se UFC odlučio na ovakav potez, no vjerojatno se i dalje ne žele zamjeriti svojoj najvećoj zvijezdi, čiji bi im povratak u kavez svakako bio veliki dobitak, posebno na financijskom polju. Pa isto tako ne bi trebalo čuditi ukoliko se dogodi i bizarna situacija da UFC odjednom ima dva prvaka. U boksu smo ionako takve slučajeve već viđali.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI