Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
“Arapi” prodali svoje dionice UFC-a: “Vrijeme je da izađemo iz ove investicije” | Fight Site

“Arapi” prodali svoje dionice UFC-a: “Vrijeme je da izađemo iz ove investicije”

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.09.2018 10:43h Autor:

Ilustracija

Kompanija iz Abu Dhabija “Flash Entertainment” je prodala svojih 10 posto dionica UFC-a sadašnjem većinskom vlasniku “Endeavor” kompaniji.

“Flash Entertainment” je 10 posto dionica kupio još 2010. godine za cijenu u rasponu između 150 i 175 milijuna dolara. U ponedjeljak je vijest da su se odlučili riješiti ovih dionica nakon osam godina objavio Arabian Business.

U članku se nalazi i citat direktora “Flash Entertainmenta” Johna Lickrisha.

“Nakon gotovo deset godina, vrijeme je bilo da izađemo iz ove investicije”, izjavio je Lickrish objasnivši kako im je bilo jako teško poslovati s tako velikim internacionalnim brandom kao što je UFC.

Očito je kako nisu bili zadovoljni partnertstvom, a posebno nakon što je kompanija prije dvije godine prodana novim vlasnicima.

“Pokušali smo ostvariti neke ciljeve, ali uvijek je to povuci-potegni. Jedna stvar je ono što se dogovori i što je na papiru,  a druga stvar je realnost i je li moguće to ostvariti u stvarnosti. Što je veća organizacija, to je teže s njom poslovati”, opisao je direktor “Flash Entertainmenta”.

Podsjećamo kako je prošle godine “Endeavor” kupio 5.8 posto preostalih dionica kompanije od Lorenza i Franka Fertitte starih većinskih vlasnika, a predsjednik UFC-a Dana White je u nedavnom intervjuu ustvrdio kako je kompanija sada vrijedna 7 milijardi dolara. Razlog povećanja vrijednosti (braća Fertita su je prodali za 4.2 milijarde) prema Whiteu leži u novom TV ugovoru koji su uspjeli dogovoriti s ESPN-om.

No, ništa od toga nije natjeralo arapski kapital da ustane unutra. Oni su se u ovom trenutku odlučili povući vjerujući da UFC više nije dobra investicija što je prilično znakovit podatak koji se može povezati i s padom popularnosti njihovih TV prijenosa i navodnim lošim poslovnim rezultatima posljednje dvije godine.

Još jedan momenat koji se spominje u izvještajima jest i neostvarivanje plana da bi UFC na regularnoj bazi trebao održavati svoje priredbe na Arapskom poluotoku. No, do sada smo elitnu promociju tamo gledali tek dva puta. 2010. i 2014. u Abu Dhabiju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI