Antonio Rogerio Nogueira pao na doping testu

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.10.2017 01:37h Autor:

Antonio Rogerio Nogueira

Nova žrtva USADA testiranja na doping je manje uspješni dio najpoznatijeg para blizanaca u MMA povijesti, Antonio Rogerio Nogueira.

41-godišnji Lil’ Nog (22-8, 5-5 UFC) bio je u pripremama za borbu protiv Jareda Cannoniera, koju je imao ugovorenu za 16. prosinca, kada se održava UFC on FOX 26 eventu u Winnipegu. Čim se pojavila službena obavijest od USADA-e kako je označen kao potencijalni prekršitelj pravila, UFC ga je odmah uklonio s tog programa i Cannonieru traži novog protivnika.

Legendardnom brazilskom borcu, koji u UFC-u nastupa od 2009. godine, ovo je prvi slučaj u MMA karijeri da ima problema s nekom nedozvoljenom supstancom, i to pred borbu koja bi mu možda bila i posljednja u vrlo uspješnoj karijeri, tijekom koje je bio i jedan od najboljih Prideovih poluteškaša, odnosno boraca srednje kategorije po njihovim regulativama. Pozitivan nalaz došao je od uzorka uzetog 27. rujna izvan natjecanja, a povodom pada na doping testu, on se sam odlučio obratiti fanovima i medijima:

“Moji studenti, fanovi i prijatelji, svi vi koji ste uvijek bili na mojoj strani, ovdje sam da s vama podijelim vijest kako je USADA pronašla zabranjeni diuretik u mom uzorku. Želim vam reći kako trenutno nemam objašnjenje za to što se dogodilo, no od ovog trenutka se u potpunosti bacamo na istragu. Mogu vam reći kako vjerujem u svoju obranu i kako sam siguran da ćemo saznati što se dogodilo.

Nikada nisam uzeo diuretik i svi koji su oko mene znaju da nikada nisam imao problema sa skidanjem kilograma, a upravo to je njegova funkcija. Svaki put kad je UFC potvrdio moju borbu, ja bih krenuo s dijetom i pomno isplaniranim treningom, tako da nikada nisam tu osjećao nikakve posljedice. Teško je prolaziti kroz sve ovo, velikim dijelom i zbog moga posla, budući da sam tome potpuno predan i to je moja strast. Nažalost, kao posljedica svega je došlo otkazivanje moje borbe i jako sam tužan zbog toga. Nadam se kako će ovo sve na kraju ispasti nesporazum te da ću vam vrlo brzo priuštiti spektakularnu borbu.”

Ukoliko dođe do suspenzije, to će vjerojatno značiti kraj karijere za “malog Nogueiru”, čiji se uspješni brat, legendarni teškaš Rodrigo Minotauro Nogueira” službeno umirovio prije dvije godine. Njih dvojica zajedno vode svoje vlastitu dvoranu, a u UFC-u nastupa ili je nastupao veliki broj boraca iz “Teama Nogueira”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI