Anthony Smith o Jonesu: On je varalica protiv koje se želim boriti!

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.11.2018 16:18h Autor:

Anthony Smith i Jon Jones

Anthony Smith progovorio je o svojim ambicijama oko napada na titulu UFC-ove poluteške kategorije, ali i o tome što misli o Jonu Jonesu, za kojeg pretpostavlja da će biti onaj kojem će tu titulu morati preoteti.

Smith je trenutno unutar niza od tri pobjede otkako je postao član poluteške kategorije. Prvo je savladao dva bivša prvaka, Rashada Evansa i Shoguna Ruu, a onda i posljednjeg izazivača, Volkana Oezdemira. Sve tri borbe dobio je prekidom i to ga je dovelo na treće mjesto ljestvice, odmah iza Jona Jonesa i Alexandera Gustafssona koji će se boriti za titulu. Prema tome, realno je gledati da on bude idući.

“U savršenom svijetu bih se za titulu borio iduće godine u srpnju, na Internation Fight Weeku. Mislim da bih do tada imao dovoljno vremena da sredim sve u glavi i kroz trening popravim ono što mi je potrebno do tada. Kada si u trening kampu nemaš vremena popravljati rupe, a ja sam u kampu bio doslovno od ožujka ove godine. Govorili su da nisam spreman za Volkana, govorili su da nisam spreman za Shoguna. Tko zna, možda sam jednostavno tako dobar borac, valjda će ljudi jednog dana shvatiti to”, rekao je Smith medijima, a prenosi magazin Forbes.

Jon Jones imao je neke izjave na račun posljednjih Smithovih nastupa, odnosno na pitanje kako su se ovaj svidio je rekao da je bio OK. Smitha je to razljutilo, ponajviše zbog toga što smatra da Jones ne bi smio ikome išta govoriti, budući da je posljednjih godina većinom bio u suspenziji.

“Jon je trenutno na jednom jako čudnom mjestu u jako čudnoj situaciji. Pobijedio sam u tri borbe u pet mjeseci, Jon je dobio tri borbe u pet godina. Što još treba napraviti? Dajem sve od sebe, bio sam u tri sjajne borbe i sve tri sam završio. Dio mene se pita o čemu on uopće priča. On se uopće ne bori, dok sam ja ostvario pobjede on nije niti bio borac s pravom nastupa. Stvari koje sam govorio ga smetaju zato što su istinite. Ne namjeravam izgraditi nikakav animozitet s njim, nije me briga za Jona Jonesa. Ono na što ja mislim je titula. Vjerujem kako će on biti taj koji će ju držati, tako da je on taj protiv koga se želim boriti. Osim toga on je varalica, padovi na doping to dokazuju. O tome se ne treba niti raspravljati. Dva puta je bio suspendiran, uostalom nisam ja jedini koji govori o tome. Ja ne poznajem Jon Jonesa, nikada nisam s njim razgovarao i mogu govoriti samo o onome što vidim i znam. Ono što ja znam je da je on varalica i da se želim boriti protiv njega.”

Osim Smitha, ozbiljan kandidat za napad na titulu je Jan Blachowicz, čije posljednje tri pobjede su nad impresivnijim imenima, no unatoč tome se nalazi ispod Smitha. Tu je i neporaženi Dominick Reyes pa bi možda ipak dobro bilo da se nekoga od njih međusobno upari u borbu za izazivača.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI