Anthony Smith: Gustafssona je poraz od Jonesa slomio, mene nije

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.05.2019 10:14h Autor:

Jones vs. Smith

Ušli smo u tjedan UFC Fight Nighta u Švedskoj, kojeg će predvoditi borba Alexandera Gustafssona i Anthonya Smitha. Posljednja dva protivnika Jona Jonesa sigurno neće mentalno moći pobjeći od tih posljednjih nastupa, no Smith smatra kako je tu njegova prednost.

Anthony Smith je u borbi protiv Jona Jonesa ostao svih pet rundi. Nije najboljeg borca na svijetu uspio ugroziti, no velika je stvar što se srčano borio do samog kraja. Upravo u tome vidi svoju prednost za subotnju borbu, kad će mu se suprotstaviti Alexander Gustafsson. Borba protiv Jonesa obojici je još svježa, kao što će posljednja borba uvijek biti. Smith je u razgovoru za MMA Junkie objasnio kako gleda na borbu koja mu slijedi, ali i tu prethodnu.

“Meni je to bio običan dan u uredu nakon kojeg sam mogao i dalje biti kakav jesam, za razliku od Alexa. On ima prošlost gdje je dokazano kako se nakon nekih teških trenutaka jednostavno raspadne. Ja nisam takav, čak niti u borbi protiv Jonesa se nisam raspao. Jednostavno sam se loše borio. Gustafssona se može slomiti. Ne mislim to s ciljem da ga disrespektiram, jednostavno mislim da mentalno puca”, rekao je Lionheart koji također dodaje kako u borbi protiv Jonesa nije prikazao pravu sliku sebe. Smatra da je taktika zapravo ono što ga opterećuje:

“Mislim da sam pobjegao od onoga što jesam. Ja sam borac koji radi pritisak, kontrira i baca jake udarce. To sam ja, tip koji mentalno lomi protivnike i baca ih u gadne nokaute. Prošlu borbu sam previše razmišljao. Zbog toga za Gustafssona nemam plan. Posljednjih par borbi sam imao i nisam odradio svoje najbolje nastupe.”

Prognoza za subotu mu je takva da će ili doći do lake pobjede ili će njih dvojica pružiti sjajnu i uzbudljivu borbu. Kaže kako će to ovisiti o tome kako će se Gustafsson postaviti pred sami početak.

“Sve ovisi o tome kako će se Alex postaviti. Ukoliko je uvjeren da je u svemu bolji od mene, bit će to jedna duga noć za njega. Ukoliko razmišlja slično kao ja, ukoliko ga sve jednako motivira i čini ga ljutim, odradit ćemo paklenu borbu. Nije mi bitna njegova taktika. Ja ću marširati preko kaveza i unijeti mu se u facu. Ukoliko mi priđe preblizu, bacit ću ga na pod i udarati gdje stignem. Nema tu nikakve tajne”, otkrio je na kraju Smith, koji vjeruje kako ispred sebe ima borbu kojom se odmah može vratiti tamo gdje je bio prije borbe protiv Jonesa.

Fight Night iz Stockholma pratimo u subotu 1. lipnja, u večernjim satima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI