Anthony Pettis: Gledao sam kako droga uništava moju obitelj. Jonu treba pomoć, on je samo ljudsko biće!

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.01.2015 20:23h Autor:

Anthony Pettis

Anthony Pettis zna što droga može učiniti od osobe koja je koristi i kakav utjecaj ima na obitelj te osobe. Pettis je poput Jonesa, 27 im je godina, obojica su UFC prvaci, u najboljim su danima svojih karijera i uzor mnogim mladim borcima.

Jon Jones se, u utorak, prijavio u kliniku za odvikavanje nakon što je pao na nenajavljenom doping testu zbog kokaina. Pettis je odrastao u getu te je imao mnogo prilika uživati u drogama, ne samo kao mladić u getu nego kao i mlada MMA zvijezda.

Iako je bio šokiran viješću o Jonesovoj ovisnosti, stao je u obranu svog kolege.

"Bio sam iznenađen kad sam čuo vijest, ali s druge strane… On je samo ljudsko biće", izjavio je Pettis za MMAFighting. "Stavljen je u te loše pozicije gdje je izložen ljudima koji koriste te stvari. Potrebno je biti jaka osoba da bi se odupro takvim stvarima."

Jones je postao bogata mega-zvijezda koja se nije uspjela othrvati porocima i to Anthony shvaća.

"Sve se svodi na odluke. Ako dozvoliš da se nađeš u toj poziciji, onda je teško naći izlaz. Svaki dan smo svjedoci. Odrastao sam u getu i ako netko nije poput mene bio dovoljno jak 'u glavi' onda su često padali na fore: 'Hej,probaj ovo, bolje ćeš se osjećati.' Moj je odgovor bio: Ne hvala! Ne živiš dobar život kao što ga ja živim. Ali ako bi ti netko tko je u životu prolazio bolje od tebe ponudio nešto, mnogi su to uzimali jer su mislili da će im život biti bolji. Svi ti uspješni ljudi koji rade velike stvari i imaju ljude koji se brinu o njima, imaju novca i droga im je na dohvat ruke i treba moći reći ne!"

Pettis je tragično izgubio oca kad mu je bilo 15 godina, ali je uzimao drogu prije nego je stradao, tako da Anthony razumije kroz što prolazi Jones. To je razlog zbog čega Pettis nije, poput većine svojih kolega, "napao" Jona kad je saznao za rezultate.

"Prvo, on je jedan od najboljih ikada u ovom sportu. Trebamo se pobrinuti da se oporavi i posloži stvari u svojoj glavi. Znam što znači ovisnost, vidio sam kako je droga uništila moju obitelj i ne želim da itko to doživi. Siguran sam da će UFC učiniti ono što je potrebno da bi se pomoglo Jonu", rekao je prvak lake kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI