Anthony Johnson podnio žalbu zbog UFC 210 vaganja, zahtijeva da se Cormieru oduzme titula!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.04.2017 10:04h Autor:

Daniel Cormier

Anthony Johnson i njegov tim su podnijeli žalbu Atletskoj komisiji New Yorka zbog kontroverznog vaganja Daniela Cormiera uoči UFC 210 priredbe održane 8. travnja u Buffalou.

Cormier je branio naslov zu poluteškoj kategoriji te je stao na vagu s pola kilograma viška. Sa skidanje dodatne težine prvak je imao dva sata, ali se na vagu vratio za nešto više od dvije minute i u drugom pokušaju bio točno na 93 kilograma.

Osim što se neobjašnjivo brzo riješio viška mase, Cormier je u drugom pokušaju ruke držao na ručniku čime je dokazano mogao manipulirati prikaz težine na vagi. Čelnik komisije Tony Giardina odmah je nakon vaganja rekao da nije vidio kako Cormier drži ruke na ručniku iako video snimka jasno pokazuju suprotno.

Johnsonov tim u žalbi tvrdi da je Cormier izgubio previše težine za taj vremeneski rok čime je prekršio pravila uz što su ga doktori trebalči pregledati kako bi ustanovili je li zdrav i sposoban natjecati se.

Naravno, žale se i na sumnjivo držanje ručnika te zahtijevaju da Cormier pod zakletvom objasni kako je točno spustio težinu u tako kratkom vremenu, u suprotnom traže 20 posto njegove zarade uz suspenziju i oduzimanje titule.

Cormier je u glavnoj borbi večeri UFC-a 210 porazio Johnsona gušenjem u drugoj rundi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI