Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Angela Hill ne može se boriti protiv Jessice Andrade zbog besmislenog USADA pravila | Fight Site

Angela Hill ne može se boriti protiv Jessice Andrade zbog besmislenog USADA pravila

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.12.2016 19:18h Autor:

Angela Hill

Nakon što je postalo poznato kako Maryna Moroz neće moći biti protivnica Jessici Andrade na UFC 207 eventu, pojavile su se informacije kako će se boriti protiv Angele Hill, Invicta prvakinje i bivše UFC borkinje. No, dozvolu za nastup nema niti ona, i to zbog vrlo bizarnog pravila.

Naime, iz slučaja Brocka Lesnara i njegovog nastupa na UFC 200, sjećamo se USADA pravila prema kojem se bivši UFC borci, pri možebitnom povratku u promociju, prvobitno moraju testirati tri mjeseca. Budući da je Hill jedna od takvih, USADA joj nije dozvolila nastup.

No, ovdje je zapravo riječ o vrlo bizarnom pravilu kad je u pitanju ovakva situacija. Hill je u UFC-u debitirala krajem 2014. godine, pobjedom nad Emily Kagan, da bi nakon poraza od Tecie Torres i Rose Namajunas dobila otkaz. Fanovi se s time nisu složili, a i Hill je krenula u medijski rat s UFC-om, kojem nije uputila nimalo lijepe riječi, kao niti samom Dani Whiteu. Ipak, potpisala je za Invictu, najbolju žensku promociju, koja je u izuzetno bliskim poslovnim odnosima s UFC-om.

2016. godina tako je sjajna za nju te je Hill postala Invicta prvakinja u slamka kategoriji, a već iza sebe ima i jednu obranu. To je dovelo do toga da joj je UFC odlučio dati priliku protiv Andrade, no to se neće dogoditi zbog, kako smo već naveli, vrlo bizarnog USADA pravila.

Sva bizarnost i besmislenost pravila, koje nije dovoljno razrađeno, krije se u tome da je Hill bila prije svake svoje Invicta borbe testirana, bilo od strane NASC (s kojim je UFC surađivao do USADA-e), bilo od strane neke druge atletske komisije. Hill je na svim testiranjima bila čista te se pretpostavljalo kako ne bi trebalo biti problema da se kod nje ovo pravilo ublaži i prilagodi (kao kod Lesnara). Nažalost po nju, to se nije dogodilo. O samom pravilu je najbolje nešto rekla ona sama:

“Dakle, da do sada nisam nikada bila članica UFC-a i da prihvatim borbu kao zamjena, mogla bih nastupiti bez da se tri mjeseca testiram, a ovako mi to ne dozvoljavaju.”

Uistinu čudno pravilo oko kojeg svakako treba još razrade. UFC sada mora tražiti novu protivnicu za Andrade, i to nakon što su oko ove borbe bile dogovorene sve sitnice i obje djevojke su bile spremne potpisati ugovor. Ispod teksta možete pogledati video u kojem uistinu utučena Angela govori što se zapravo dogodilo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI