Andrea Lee revoltirana još jednom besmislenom USADA regulativom (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.10.2017 12:07h Autor:

Andrea Lee

Iako su ih angažirali s ciljem da očiste MMA od korisnika nedozvoljenih sredstava, UFC čelnici se sigurno često hvataju za glavu zbog izuzetno strogih, pa ponekada i besmislenih regulativa USADA agencija. Posljednji takav primjer dolazi iz novosnovane muha kategorije i borkinje oko koje je UFC vjerojatno složio vrlo dobru marketinšku strategiju, Andree Lee.

Andrea “KGB” Lee je vlasnica profesionalnog skora 8-2, uz četiri pobjede u nizu te trenutna LFA prvakinja muha kategorije. UFC je s njom potpisao ugovor i strateški su je postavili na UFC 216 event, kao sudionicu prve borbe muha kategorije u UFC povijesti. No, onda je došla naredba od strane USADA-e, kako se borba mora otkazati, odnosno da borkinja ne može nastupiti u UFC-u još minimalno šest mjeseci. Situacija zbog koje je do toga došlo je podosta bizarna, ponajviše jer do sada USADA nikada nije spominjala neku sličnu regulativu.

Naime, Lee ima jedan manji doping prekršaj iz dijela svoje karijere unutar Invicta promocije, no on nije bio ni na koji način povezan s USADA-om. Ipak, USADA je UFC-u sada ukazala na dio svog pravilnika koji kaže kako bilo kakvi doping prekršitelji, prije nego što će upisati debi nastup u UFC-u, prvo moraju proći striktna nenajavljena višestruka testiranja u periodu od šest mjeseci. To je izuzetno veliko razdoblje za nekog profesionalnog borca, posebno one koji se vole boriti u prosjeku svaka tri ili četiri mjeseca. Također, ovo bi mogao biti i veliki udarac UFC-ovim planovima, koji su sigurno imali “boldano” ime ove borkinje kod svojih planova početnog građenja svoje nove divizije. Nešto na samu situaciju je imala reći i ova brzo uspješna, ali i fizički atraktivna borkinja.

“Dakle, očito je kako se neću boriti idućeg vikenda, jer me USADA stavlja na šest mjeseci testiranja i uvjetuje me pristupanju gomili slučajnih testova tijekom tog perioda, da bih uopće mogla stupiti u oktogon. Sve je to zbog jednog malog diuretika kojeg sam uzela prošle godine. Pošto sam odradila svoju suspenziju, smatrala sam kako više neću imati problema oko toga, no čini se da sam bila u krivu. Ovo nije greška UFC-a jer niti oni nisu znali za to pravilo. Ja i dalje imam potpisan ugovor s UFC-om i boriti ću se, to se nije promijenilo. Samo ću morati krenuti u taj program i odbrojavati dane, a onda napokon nastupiti krajem ožujka ili početkom travnja. Nisam na dopingu niti sam ikada uzimala ikakve steroide. Prošla sam sve slučajne testove kojima sam bila podvrgnuta ove godine.”

Za one koji nisu upoznati, diuretici su inače lijekovi koji potpomažu povećano izlučivanje urina, s ciljem čišćenja organizma od toksina i viška tekućine.

UFC-u su tako pokvareni planovi, budući da su Lee ostavili izvan Ultimate Fighter sezone, vjerojatno s jasnim ciljem, sličnom onom kada su uvodili slamka kategoriji putem 20. sezone showa. Tada su Claudia Gadelha i Joanna Jedrzejczyk ostavljene van showa te su obje debitirala u posebnim borbama, tijekom emitiranja epizoda. Obje su došle do pobjeda, u prve dvije službene UFC borbe te kategorije te su uparene u borbu za izazivačicu, koja je kasnije napala pobjednicu sezone i prvu prvakinju kategorije. Za pretpostaviti je kako je UFC imao neke slične planove s Lee, koja još ima svoj fizički izgled kao dodatni plus u marketinškom smislu.

Uostalom, u ovo posljednje se uvjerite fotografijama ispod teksta, jer to je ono kako ćete, zbog spomenutih USADA pravilima, jedino moći Andreu gledati do proljeća iduće godine. Tek tada će nam moći pokazati što može u oktogonu, a trenutno ne znamo može li tijekom ovih šest mjeseci odraditi još pokoju borbu unutar LFA ili neke druge promocije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI