Andre Soukhamthath se oglasio po pitanju nazivanja “najglupljim borcem u povijesti”

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.03.2018 18:06h Autor:

Andre Soukhmathath

U stilu svog nadimka “Asian Sensation”, Andre Soukhamthath je u subotu napravio senzacionalno loš taktički potez, nakon što je u trećoj rundi išao hrvati protiv vidno ozlijeđenog Seana O’Malleya. Odmah nakon toga uslijedili su nazivi poput onog da je najgljuplji borac u povijesti, a sada se i on sam oglasio po tom pitanju.

MMA javnost jednostavno je ostala u nevjerici nakon taktike koju je Soukhamthath upotrijebio protiv O’Malleya. Prvu rundu očito je uvjerljivo izgubio, što su na kraju pokazale i sudačke kartice, koje su dva puta pokazale 10-8 u korist O’Malleya, a također čista je bila i druga runda. Soukhamthath je morao biti svjestan kako mu je za pobjedu potreban prekid. Kad se na početku treće runde primijetilo kako je ozljeda O’Malleya takva da ne može stati na nogu, očekivalo se da bi to trebao biti lagan posao za “Azijsku senzaciju”.

No, on je treću rundi odlučio hrvati. Rušio je svog protivnika tako da bi došao u kontrolu, koju je uspješno držao do kraja borbe, iako je svima bilo jasno da tako ne može doći do pobjede. Zapravo, svima osim njemu, koji je nakon znaka za kraj borbe počeo slaviti, a tako se i ponašao dok se čekalo da Bruce Buffer pročita pobjednika. Kada je iz njegovih glasnica izašlo ono što je svima bilo jasno, a to je da je O’Malley pobjednik njihove borbe, otišao je u nevjerici. Čak i njegov timski kolega, Rashad Evans, koji je radio kao gost analitičar u studiju, nije mogao reći ništa lijepo o tome, a nazivi najglupljim borcem u MMA povijesti su preplavili MMA forume te grupe i objave na društvenim mrežama. Sada se napokon oglasio i sam Andre.

“Nazivaju me najglupljim MMA borcem. Najglupljim borcem u UFC povijesti. Čak i moj prijatelj Rashad Evans. Svi se pitaju zašto sam išao hrvati, a to se pitam i ja sam. Znam što sam napravio krivo, u potpunosti sam svjestan zašto je došlo do ovoga. Ozbiljno me uzdrmao u prvoj rundi i nisam bio svoj do kraja borbe. Mislim kako sam se sve do kraja borio čistim instinktom. Nevjerojatno, jer sam sam u prvom planu udarač, a ne hrvač, Samo da sam radio ono što inače radim, lako bih dobio tu borbu. Sada je na meni da naučim na pogreškama i iz ovoga izvučem lekciju”, rekao je Andre.

Vidjeti ćemo hoće li mu UFC dati priliku da u oktogonu pokaže što je naučio na pogreškama, budući da je slavio u samo jednoj od dosadašnje četiri prilike u promociji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI