Andre Fili: UFC mi nije ponudio novi ugovor, trenutno sam slobodan borac

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.11.2016 20:01h Autor:

Andre Fili

Već smo pisali o tome kako novi vlasnici UFC-a namjeravaju smanjiti roster boraca, no nije bila poznata strategija kojom to misle provesti. No, ako ćemo gledati po primjeru Andrea Filija, čini se da jednostavno misle čekati da borcima isteku ugovori, bez da im se nakon toga obrate.

26-godišnji Fili (16-4, 3-3 u UFC-u) je talentirani borac iz Teama Alpha Male, koji je početkom prošlog mjeseca u Brazilu savladao favoriziranog Hacrana Diaza, a vjerovao je kako mu je najveća pobjeda karijere osigurala novi UFC ugovor, budući da mu je to bila posljednja borba na postojećem. No, do toga nije došlo, zapravo mu se nitko iz promocije nije niti javio.

“Trenutno se pokušavam izboriti da potpišem novi ugovor s UFC-om. Oni inače rade tako da ti daju otkaz ili ti ponude novi ugovor kad ti ostane još jedna borba na trenutnom ugovoru. Jako rijetko netko odradi ugovor. No, meni se to dogodilo. Očekivao sam da ćemo razgovarati nakon borbe protiv Yaira, no kad mi nisu ponudili ništa mi je bilo ok, jer nije dobro pregovarati nakon poraza. Nakon toga sam prihvatio borbu samo tri tjedna prije održavanja i završio sam ugovor tako da sam pobijedio Hacrana. Sada želim krenuti u pregovore oko novog ugovora, ali UFC se nije javio”, rekao je Andre.

Fili je tako trenutno slobodan borac, koji može pregovarati s drugim promocija. Ipak, to nije ono što ga veseli, jer za njega postoji samo jedna opcija.

“Nimalo me ne zanimaju druge promocije. Želim biti u UFC-u i želim svoje mjesto na eventu u Sacramentu. No, sve je sigurnije kako neću biti tamo. Prošlo je više od pet tjedana od moje borbe, a od njih nisam čuo niti glasa.”

Sve se čini kako je ovo uistinu način na koji novi vlasnici UFC-a namjeravaju smanjiti broj svojih boraca, čime bi došli i do smanjenja broja evenata, koji im je također jedan od ciljeva.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI