Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Andre Fili: Team Alpha Male mi je promijenio život na bolje | Fight Site

Andre Fili: Team Alpha Male mi je promijenio život na bolje

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.10.2014 12:01h Autor:

Danny Castillo i Andre Fili

Jedan od najpotentnijih mladih UFC boraca, Andre Fili, član je Tima Alpha Male, a za Uriah Fabera i društvo kaže da su mu promijenili život, posebno nakon teških uvjeta u kojima je odrastao.

Teško je djetinjstvo imao Andre Fili (13-2, 1-1 u UFC-u), 24-godišnji UFC-ov borac, a kroz mladost je imao problema i sa zakonom. No, na pravi put ga je odvela glazba (bio je član lokalnih hip hop i punk rock bendova) te MMA, posebno otkad je počeo trenirati u Sacramentu, u tim Alpha Male.

"Imao sam uistinu kaotično i nasilno odrastanje. Otac je bio nasilan prema majci, a to je završilo tako da je ona bila nasilna prema mene. Bilo je to jako ludo i kaotično kućanstvo. Otac mi je često odlazio u zatvor, pa izlazio iz njega, a sad je opet tamo", rekao je Fili o svom ranom djetinjstvu.

Nastavio je o tome kako je to utjecalo na njega: "Nisam mogao učiniti ništa i bio sam posramljen. To je jako utjecalo na mene, jer sam bio osjetljivo dijete. Kad je moj otac bivao agresivan, znao sam uzeti svoju malu sestru i sakriti se negdje u kući te pokušati zaštititi nju. Još i dan danas me je sram što nikad nisam istupio i suprotstavio se ocu, no ne bi dobro prošao kao malo dijete protiv velikog Samoanca."

Onda se počeo baviti MMA-om, a u međuvremenu je njegov talent primijećen i u Sacramentu te je Fili pozvan da trenira u jedan od najboljih timova na svijetu.

"Kad sam došao ovdje, u mom životu nije postojalo apsolutno ništa pozitivno. Nisam bio loša osoba, ali nisam bio kvalitetno socijaliziran i nisam znao kako da napravim pravu stvar. Nisam znao kao raditi dobre stvari i imao pozitivan životni pristup, i tu su se onda ukazali momci iz tima. Tranzicija je bila spora, prvih godinu dana sam dolazio i dobivao batina, jer sam još uvijek partijao i nisam ovo shvačao ozbiljno. No, što sam više gledao Fabera i Castilla, kao vrhunske profesionalce, i koliko oni toga žrtvuju da bi nešto postigli, počeo sam shvačati sve."

Još je dodao: "Najbolja stvar koja mi se mogla dogoditi u životu je ovaj tim i ovi ljudi, to me doslovno spasilo. Ne želim niti razmišljati o tome što sam mogao postati. Pokazali su mi pravi put i naučili me kako da budem stvarna i prava osoba te dobar čovjek."

Fili nastupa u Brazilu, na UFC 179 eventu, koji je na rasporedu za dva tjedna. Protivnik mu je Felipe Arantes, a u glavnoj borbi nastupa njegov timski kolega Chad Mendes, koji će pokušati detronizirati Jose Alda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI