(VIDEO) Internetom kruži zanimljiva snimka! Je li Andrade tapkala prije nego je bacila Namajunas?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.05.2019 19:29h Autor:

Andrade vs. Namajunas

Internetom je počela kružiti vrlo zanimljiva snimka koja dovodi do zaključka kako je Jessica Andrade tapkala prije nego je bacila Rose Namajunas. Snimka izgleda podosta uvjerljivo, no je li to uistinu tako?

Snimka se pojavila na Instagram profilu “Brawl in the cage”, koji ima oko 12000 pratitelja i vrlo brzo se proširila po MMA forumima i drugim društvenim mrežama. Naime, radi se o “zoomiranom” pogledu položaja Andrade i Namajunas prije nego je Brazilka bacila dotadašnju prvakinju. Pogled iz ovog kuta navodi nas na misao kako je Andrade tapkala. Osim toga, na forumima nalazimo informaciju kako je riječ o bacanju iz druge runde, odnosno onom bacanju koje je dovelo i do kraja borbe. To bi navelo do zaključka kako je Andrade tapkala samo pokoju sekundu prije nego je upisala pobjedu. Uostalom, objavu može pogledati sami.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Look at this! 👀 via @rockbalby

Objavu dijeli Brawl in the Cage (@brawl_in_the_cage)

Ovo na prvu izgleda kao tapkanje, no je li uistinu bilo tako ili se osoba koja je video napravila i objavila potrudila da se stvori takav dojam? Naime, prije svega je potrebno navesti kako ovdje nije riječ o bacanju iz druge runde, koje je Andrade izvela dok je Namajunas ušla u poziciju za kimuru. To je između ostalog bio glavni razlog zašto spomenuto bacanje nije bilo ilegalno. Ova situacija dogodila se kod bacanja u prvoj rundi.

Srećom po nas, netko je na internetu objavio i drugu snimku, odnosno originalnu snimku iz borbe. Na njoj možemo vidjeti cijelu situaciju. Andrade je podigla Namajunas i u jednom trenutku uistinu čini pokret rukom koji nas navodi na zaključak da je riječ o tapkanju. No, u tom trenutku Namajunas ne kontrolira njenu ruku, nego zapravo priprema trokut, do kojeg je i došla nakon što su se našle na podu. Što se onda zapravo dogodilo?

Jedna je teorija kako je Andrade napravila pokret rukom koji zapravo nije kontrolirala, a dogodio se u žaru borbe. Druga teorija kaže kako je provjeravala položaj ruku, budući da nije mogla spustiti glavu i pogledom se uvjeriti u to. Treća teorija, po mnogima najrealnija, je ta da je Andrade pokušala dohvatiti “grip”, odnosno spojiti svoje ruke prije nego izvede bacanje. Naravno, tu su i oni koji misle kako je uistinu došlo do tapkanja koje sudac Marc Goddard nije primijetio.

Na vama je da donesete svoj vlastiti sud, no jedno je sigurno. Snimka je uzburkala duhove među MMA fanovima, iako je zapravo vrlo vjerojatno kako je ovdje riječ o fanu Rose Namajunas koji je iskoristio priliku da pronađe kut, ali i dužinu videa gdje sve uistinu izgleda kao da je došlo do tapkanja. Kasnije je prenošenjem po internetu došla i teorija kako se to dogodilo u drugoj rundi, prije samog kraja borbe. Srećom po nas, na internetu se također može pronaći dovoljno materijala da svatko stvori sam svoju teoriju. I da donese zaključak oko toga što se ovdje uistinu dogodilo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI