Andrade se za tri tjedna bori protiv Angele Hill za prvu izazivačicu slamka kategorije

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.01.2017 17:51h Autor:

Jessica Andrade i Angela Hill

Borba koja je trebala biti održana na UFC 207 čime bi dala prvu izazivačicu UFC-ove slamka kategorije biti će održana za tri tjedna na UFC Fight Nightu u Houstonu. Naravno, riječ je o duelu Jessice Andrade i Angele Hill.

Ta je borba trebala biti održana ja posljednjem prošlogodišnjem eventu, no do nje nije došlo zbog USADA pravila koja kažu da povratnici u UFC moraju proći testiranja u trajanju od tri mjeseca. Budući da je Hill nakon otpuštanja iz UFC-a nastupala u Invicti, to pravilo je vrijedilo za nju i nije mogla ostvariti uvjete za nastup.

Inače, Hil (6-2, 1-2 u UFC-u) je imala podosta težak rastanak s promocijom. Nakon uvodne pobjede, doživjela je poraze od Tecie Torres i Rose Namajunas, nakon čega je otpuštena iz UFC-a. S njene je strana krenula žestoka medijska paljba prema Dani Whiteu i promociji, no čini se da joj predsjednik UFC-a nije zamjerio, ponajviše zbog njenih rezultata u Invicti. Tamo je prošle godine odradio četiri borbe, u svima je slavila te ujedno osvojila naslov prvakinje u slamka kategoriji. Sada se vraća u UFC i to s prilikom da nakon samo jednog nastupa napadne titulu.

Samo 157 centimetara visoka Andrade se prošle godine spustila u slamku iz bantam kategorije, a samo dva nastupa bila su joj dovoljna da postane legitimna kandidatkinja za napad na titulu. U njima je uvjerljivo slavila protiv Jessice Penne i Joanne Calderwood.

Event na kojem se bore se održava 4. veljače, a predvode ga Dennis Bermudez i Chan Sung Jung.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI