Andrade napada titulu kao veliki favorit protiv Namajunas

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.01.2019 12:45h Autor:

Jessica Andrade i Rose Namajunas

Unatoč tome što je nokautom detronizirala uvjerljivu prvakinju, a nakon toga protiv iste titulu potvrdila, Rose Namajunas u svoju će iduću obranu titule ući kao autsajder. Prve ponude kladionica Jessicu Andrade smatraju popriličnim favoritom ove borbe za prvakinju slamka kategorije.

Rose Namajunas kao da je navikla biti autsajder. UFC-ova prvakinja slamka kategorije uz takav je status ušla u borbu protiv Michelle Waterson, kojom je osigurala titulu, kao ogromni autsajder je titulu osvojila te kao blagi autsajder istu obranila. Sada ispred sebe ima novu obranu te novi status autsajdera.

Namajunas će se na UFC 237 eventu, koji se 11. svibnja održava u Brazilu, boriti protiv Jessice Andrade, Brazilke koja je već jednom ranije napala UFC titulu. Tada je poražena od Joanne Jedrzejczyk i to podosta uvjerljivo. Poljakinja je borbu pripremila taktički fantastično te je sigurno odnijela pobjedu odlukom nakon pet rundi. Ono što je bitno u cijeloj ovoj priči je da je Andrade, iako je Jedrzejczyk već bila u nizu od četiri uspješne obrane titulu, u tu borbu ušla kao znatan favorit.

Andrade će sada ponovno imati takav status, što naoko ne čudi, ako ste gledali njene borbe. Ona u startu izgleda veće, spremnije i snažnije od svojih protivnica te je osim toga i strašno eksplozivna borkinja. Nakon poraza od Jedrzejczyk to je potvrdila pobjedama protiv Claudie Gadelhe i Karoline Kowalkiewicz te je s razlogom tu gdje je. Namajunas je potvrdila svoju kvalitetu, ali dojam koji ona ostavlja svojom samom pojavom i dojam koji ostavlja Andrade je jednostavno nemoguće ignorirati. Za Rose će ovo zapravo biti šesta borba u nizu u koju ulazi kao autsajder. Prije spomenute tri borbe autsajder je bila i za borbu protiv Karoline Kowalkiewicz, koju je izgubila, kao i za borbu prije te, kada se revanširala Teciji Torres za prvi poraz u karijeri.

Prve ponude kladionica koje se mogu pronaći online su većinom podjednake. Andrade se kreće oko -170, što bi po nama bliskim tečajevima bilo 1.60. S druge strane, uplatom na prvakinju mogli biste dobro zaraditi, jer se njen tečaj kreće oko +145, što bi bilo 2.45 u našim kladionicama. Činjenica da se borba održava u Brazilu svakako pridonosi cijeloj ovoj situaciji, ali pomalo je ipak podcjenjivački postaviti ovakvu ponudu kada je u pitanju borkinja koja drži pojas i koja je dva puta savladala Joannu Jedrzejczyk. Istu Joannu koja je spomenutu Jessicu Andrade doslovno školovala u kavezu.

Jesu li kladionice u pravu, saznati ćemo, ali tek za četiri mjeseca, budući da oporavak Rose Namajunas još uvijek nije u potpunosti završio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI