Andersonov doktor: Bio bi kriminal da spusti na 77 kila!

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.11.2012 08:44h Autor:

Anderson Silva

Dvoboj Andersona Silve i Georgesa St-Pierrea još uvijek nije ni blizu dogovorenog, Kanađanin je i dalje na odmoru koji je najavio odmah nakon borbe protiv Carlosa Condita i od njega nema nikakvog glasa što će napraviti.

Najveći izazov Dani White bit će dogovoriti na kojoj kilaži će se održati ta borba. Normalno da bi GSP htio da Anderson spusti na 77 kilograma i dođe u velter, ali to je nemoguće, kao i situacija u kojoj bi Kanađanin prihvatio dan prije meča na vaganju imati 84 kilograma.

Catchweight u ovom je slučaju neizbježan, a čini se da bi Andersonu spuštanje kilaže na 77 kilograma prilično naškodilo zdravlju, što zapravo ni ne čudi ako se zna da on normalno ima blizu 100 kilograma, iako se tvrdi da ima manje. "Bio bi kriminal kad bi se Anderson pokušao spustiti na 77 kila. Možda bi to i mogao uspjeti, ali energija i snaga koju bi pritom izgubio bila bi iznimno značajna", rekao je Andersonov liječnik.

"Moramo poštovati GSP-a, koji osim što je odličan borac ima i nevjerojatne fizičke predispozicije. Kad bi se njih dvoje borili u velteru, on bi imao ogromnu prednost u kondiciji. Ako se mene pita, trebala bi se dogovoriti borba do 80 kilograma, a već i to bi bilo prilično naporno za Andersona. Morali bi u tom slučaju primijeniti neke nove metode kako bi bio potpuno spreman za borbu."

"Anderson trenutno ima 92-93 kilograma jer računa na to da će uskoro morati spustiti dosta kila upravo zbog meča protiv GSP-a. Uglavnom, mislim da bi to bila odlična borba za publiku kad bi se njih dvoje našli na 80-81 kilogram", dodao je osobni liječnik sjajnog Brazilca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI