Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Anderson zna gdje je problem brazilskih boraca | Fight Site

Anderson zna gdje je problem brazilskih boraca

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.10.2014 14:27h Autor:

Anderson Silva

Brazilski MMA ostao je na još samo jednom pojasa UFC prvaka. Anderson Silva je uvjeren da zna zašto je to tako, misli da brazilci jednostavno stagniraju i nisu dobro popratili evoluciju sporta.

Anderson Silva, Mauricio Rua, Renan Barao, Junior Dos Santos, Lyoto Machida, Jose Aldo. To je popis brazilskih MMA boraca koji su posljednjih godina držali UFC pojasi. Ostao je još samo jedan, onaj Jose Alda, a i on bi ga mogao izgubiti u subotu, kad se sastaje s Chadom Mendesom.

Ne tako davno, brazilski MMA borci držali su četiri UFC pojasa odjednom. Prvo ga je izgubio Junior Dos Santos, zatim Anderson Silva te ove godine i Renan Barao. Po mnogima najbolji borac svijeta je uvjeren da zna zašto je to tako:

"To je prirodan slijed. Ovaj sport je doživio evoluciju, a brazilski borci nisu evoluirali zajedno s njim. Nismo to prepoznali i nismo napredovali, odnosno ostali smo stagnirati na istome, mislili smo da nam je to dovoljno. Ja priznajem da sam svoje posljednje dvije borbe izgubio zbog toga, nisam evoluirao, nisam vjerovao da dolaze novi borci za koje se i ti moraš podići na jednu višu razinu. Jednostavno, moramo popratiti evoluciju samog sporta!", rekao je "The Spider".

Ovo što on govori nije ništa čudno, borci nikad nisu bili kompletniji, a iako ostaje dojam da nikad nisu jače udarali, dojam je da nikad nisu bili niti ovako čvrsti. Treninzi su dovedeni gotovo do savršenstva, a možda se brazilski MMA vrati gdje je bio, no nakon što ponovno uhvati korak s vremenom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI