Anderson: Više ne razmišljam o pojasu, a psihičke posljedice ozljede su još uvijek tu

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.09.2014 11:10h Autor:

Anderson Silva

Anderson Silva sve je bliže povratku u UFC. Borba protiv Nicka Diaza je načelno dogovorena, a iako ga mnogi fanovi ponovno žele vidjeti na vrhu, on više nema takve ambicije. Također, kaže kako još uvijek osjeća psihičke posljedice loma noge.

Iako ga veliki broj MMA fanova ponovno želi vidjeti na vrhu i s UFC pojasom oko pasa, Anderson Silva više nema takve ambicije. Kaže da mu je glavni cilj vratit se borbama i dokazati samom sebi da još može nastupati.

"Priča sa mnom kao prvakom je gotova. Ako ćemo iskreno, jedan je bio Ayrton Senna, jedan je bio Pele, i isto tako je bio jedan Anderson Silva. Tko me gledao kao prvaka, gledao me je, tko nije, nažalost neće više imati tu priliku. Nemam više tih ambicija. Naravno, moći će me vidjeti gdje se borim, ali više ne za pojas. Nemam više tog strpljenja i volje za to, posebno kad sam svaki dan sve bliže umirovljenju", rekao je najbolji borac do 84 kilograma u MMA povijesti.

Fanove najviše zanima kakva je situacija oko njegovog povratka. Ponovno je u punom treningu, a oporavak je u potpunosti prošao. Ipak, nekih problema još uvijek ima: "Ne osjećam nikakvu bol i povratio sam snagu, budući da sam ponovno u punom treningu. No, najveći problem je vratiti samopouzdanje, sam sebe moram uvjeriti da mogu udarati kao nekad."

Kako je pokušao riješiti taj problem rekao je: "Angažirao sam psihologa da mi pomogne riješiti se duhova koji me prate od te ozljede, od tog užasnog trenutka", rekao je te nastavio:

"Previše sam pažljiv u treningu, znam da mogu sve to izvesti kao što radio nekad, no svejedno to radim u nekom strahu i sa suzdržavanjem. Znam da se neću ozlijediti, ali strah je prirodan. Više nikad ne želim osjetiti onakvu bol i zato još uvijek nisam potpuno siguran u svoje udarce."

Bit će zanimljivo vidjeti kakav će se Anderson vratiti, jer upravo su nožne tehnike bile ono što ga je posebno isticalo ispred ostalih boraca s kojima se sastajao. A to će posebno biti važno protiv Nicka Diaza, koji će htjeti odraditi borbu na nogama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI