Anderson Silva želi borbu s “patuljkom” McGregorom

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.01.2017 16:11h Autor:

Anderson Silva & Conor McGregor

U proteklih trinaest mjeseci Conor McGregor je u UFC-u nastupio u čak tri kategorije. Od osvajanja pojaseva u perolakoj i lakoj do ratova s Nateom Diazom u velteru, “The Notorious” je pokazao da njegov apetit za borbom ne poznaje granice.

No bi li borci iz srednje kategorije ipak bili preveliki zalogaj za Irca? Jedan od najboljih boraca svih vremena, bivši prvak UFC-ove srednje kategorije Anderson Silva ne misli tako. “Spider” je za brazilske medije nedavno otkrio da je zainteresiran za borbu s McGregorom.

“Sad kad sam star počinjem izazivati sve borce”, rekao je Silva za GloboTV. “Želim prebiti onog patuljka…kako se ono mali zove? McGregor. Nije provokacija, nego zaboravljam, star sam. Imam potrebu da se testiram protiv njega. Mislim da je on tip s neobičnim sposobnostima. Ne znam bi li se on popeo na 81, 82 kg, što je težina na koju se ja mogu spustiti, ali volio bih se testirati prije nego što završim karijeru. Mislim da bi to bila sjajna borba za borilački svijet i povijest UFC-a.”

Silva u 41. godini definitivno nije ista prijetnja McGregoru kao u svojim najboljim danima, ali iako je trinaest godina stariji, također ima 13 centimetara prednosti u visini. Što se težine tiče, McGregor je za borbe s Diazom jedva navukao 76 kila, dok se Silva, osim u srednjoj (84 kg) borio i na 93 kilograma, a izvan trening kampa je zapravo teškaš.

I dok borba dvaju ponajboljih “strikera” u sportu zvuči poprilično zanimljivo, Silva bi se ipak trebao koncentrirati na svoj idući meč. Na UFC 208 priredbi u Brooklynu 11. veljače u oktogonu će ga čekati osmorangirani Derek Brunson.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI