Anderson Silva: Rekao sam svom kutu da ne plaču, bio sam dobro spreman

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.07.2013 09:45h Autor:

Screenshot

Nakon meča protiv Demiana Maie, UFC-ov šef Dana White je bio bijesan na Andersona Silvu. Nakon noćašnjeg UFC-a 162 to nije slučaj. Dapače, White smatra da su fanovi vidjeli sjajnu borbu neovisno o tome što je izgledalo kao da Brazilac nije u borbi i da svojim potezima dovoljno ne poštuje izazivača.

"Anderson Silva je toliko talentiran. Točno zna što može, zna koliko udaraca može primiti. Da je večeras pobijedio, govorili bi koliko je dobar i velik. On je naletio na udarac. Odlučio se ovako boriti, a to smo već vidjeli od njega. Zbog toga je on toliko velik. Večeras je jednostavno naletio na udarac. Pitanje je uvijek kakav će se Anderson pojaviti s 38 godina. Danas je izgledao sjajno pripremljeno, sve do trenutka kada je primio udarac", objasno je White na press konferenciji poslije UFC-a 162 i dodao:

"Ne. Nije bilo kao Abu Dhabiju. Da je bilo kao tamo, onda bi sada bili u depresiji zbog loše borbe. Ovo nije bila loša borba. Bila je zanimljiva i uzbudljiva. Weidman je odmah na startu uspio doći do rušenja i pogodio je Silvu s nekoliko dobrih udaraca te je napravio dobar posao. Svi su mislili da će meč biti gotov, ako Silva završi na podu. No, Silva se uspio dići, ali je u drugoj rundi spektakularno nokautiran. Mislim da ovaj meč nikome nije ostao dužan. Bila je to dobra borba."

White su novinari još jednom pitali Whitea smatra li da sada već bivši prvak nije pokazao dovoljno respekta za svog protivnika.

"Fanovi su došli vidjeti borbu, mislim da su vidjeli dobru borbu. Ovo je borba, ne znam kako možeš nekoga nepoštovati u kavezu. Lupit ću te u lice, otrgnut ću ti nogu low kickom, iščupat ću ti vrat kad te gušim, ali te neću poštovati. Kako uopće možemo tu govoriti o poštovanju u kavezu. Mislim da niti Weidman njega nije nešto posebno poštovao tijekom borbe", našalio se White aludiravši na nokaut dodavši da nema problema s time kako se Anderson borio večeras.

"Nadam se da ćemo ponovno vidjeti ovaj meč već sljedeće subote. Garantiram vam, gotovo da vam mogu obećati da nećete gledati ovakvu reprizu, ako se ovaj meč ponovno dogodi."

Weidman: Zavolio sam Andersona Silvu i žao mi je zbog njega

Svoj rezime dvoboja dao je i novi prvak Chris Weidman.

"Ovo je ludo. Vjerovao sam da ću se nakon pobjede moći opustiti, no već sada osjećam pritisak da se moram još poboljšati. Mislim da mogu puno bolje i da moram brzo u dvoranu kako bih nastavio trenirati."

Je li očekivao onakvog Andersona Silvu?

"Očekivali smo da će raditi ovakve stvari jer smo to vidjeli puno puta. Ne smatram da je to bahato, nego to vidim kao njegov pokušaj da te mentalno pobijedi. To je njegov stil i on funkcionira. Ja sam odlučio ostati jak, odlučio sam ići naprijed i paziti se njegovih udaraca. Tada sam stigao do trenutka kada sam pomislio – ma vraga, idem ga udariti u glavu. Mislim da dobro boksam, treniram s odličnim boksačima. Znam da je na drugoj strani Anderson Silva i da bih ga trebao rušiti, no kada malo izmiksate stil, onda dobijete ovo", objasnio je Weidman i dodao:

"Ne vjerujem da me potcijenio. On vas želi razljutiti i isprovocirati. Želi da zamahnete jako, a onda će vas kontrom nokautirati. To je njegov stil i on to čini jako dobro."

Što je rekao Silvi nakon meča?

"Htio sam vidjeti je li dobro i treba li mu pomoć da ustane. Kada se borite protiv takvog velikana prema njemu razvijete nevjerojatan respekt. Zavolite ga iako je vaš protivnik. Iako sam sretan zbog sebe, tužan sam u isti trenutak zbog njega", zaključio je Weidman.

Silva: Rekao sam svom kutu da ne plaču

Nakon prvog poraza u mnogo godina, Silva je morao tješiti svoje trenere i sekundante…

"Rekao sam svom kutu da ne plaču i da ne budu žalosni. Odlično smo se pripremili, napravili smo sve što smo trebali i morali. Sav posao je bio dobro napravljen. Weidman je pobijedio, zaslužuje čestike za svoju predstavu", tumači bivši prvak.

Što je s revanšom?

 "Mislim da je prvo što moramo napraviti respektirati pobjedu Chrisa Weidmana. On je sada prvak i to je zaslužio. Ja razmišljam samo otići kući svojoj djeci. Tri ili četiri mjeseca ću razmišljati o tome što je sljedeće i odmarati. Trenutačno ne mogu razmišljati o revanšu. Kao što sam rekao, prvo idem kući se odmoriti. Bilo je mnogo pritiska zbog obrane naslova koji je u mojim rukama toliko dugo. Sada trebam malo vremena za sebe", poručio je Silva.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI