Anderson Silva protiv Gasteluma na prvom UFC eventu u srcu Kine

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.08.2017 00:15h Autor:

Anderson Silva & Kelvin Gastelum

Anderson Silva trebao bi se vratiti na prvom službenom UFC eventu u Kini, odnosno 25. studenog u Šangaju. Njegov protivnik biti će Kelvin Gastelum, s kojim je Silva već ranije imao ugovoren okršaj, no borba se tada nije održala.

Silva i Gastelum bili su ugovoreni za ovogodišnji brazilski UFC 212 event, no tada je borba otkazana jer je Gastelum pao na doping testu na marihuanu. Njihova se borba nije ponovno ugovorala, a Gastelum je u međuvremenu odradio borbu protiv Chrisa Weidmana u kojoj je prošlog mjeseca poražen.

Anderson Silva je svoju posljednju borbu odradio u veljači na UFC 208 eventu, gdje je bio bolji od Dereka Brunsona sudačkom odlukom, iako su mnogi smatrali da mu je ta pobjeda poklonjena na račun imena. Posljednju pobjedu prije toga ostvario je još 2012. godine, kada je bio bolji od Stephena Bonnara u gotovo revijalnoj borbi. S 42 godine na leđima, mnogi smatraju kako Silva više nije u stanju nastupati na najvišoj razini, no on ne odustaje nego misli da još uvijek može parirati borcima iz vrha.

Unatoč porazu od Weidmana, Gastelum je sigurno takav te je još uvijek ogroman UFC potencijal i samim time težak i ozbiljan ispit za Silvu, kojem bi svaka borba mogla biti posljednja, posebno ako mu se dogodi težak poraz prekidom.

Ovo je ujedno prvi pravi UFC event u Kini, budući da su prethodna dva “kineska” eventa održana u Makau, koji je posebna autonomna cjelina.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI