Anderson Silva preko svog kondicijskog trenera poslao poruku: “Nisam dopingiran, bili su to kontaminirani suplementi”

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.12.2017 10:39h Autor:

Anderson Silva

Anderson Silva ponovno niječe uzimanje nedopuštenih sredstava radi kojih je pao na posljednjem doping testu te trenutačno čeka početak procesa ispred USDA-e. Podsjećamo kako je bivši UFC prvak trebao ukrstiti rukavice s Kelvinom Gastelumom 25. studenog, no radi pada na doping testu je maknut s popisa borbi.

Nakon nekoliko dana se obratio javnosti, no nije se previše osvrtao na sam slučaj, nego je poslao općenitu poruku svojim fanovima.

Novu poruku je odlučio poslati preko svog kondicijskog trenera Rogerija Camoesa, koji inače rijetko istupa u medijima, a sada je gostovao na brazilskom TV showu “Revista Combate”. Camoes je tamo stigao kako bi prokomentirao Silvin doping skandal i stao u njegovu obranu.

“S Andersonom Silvom sam mnogo godina i prvu stvar što mi je rekao je bilo: Učitelju nisam uzeo ništa. Vjerujem Andersonu jer se radi o vrlo zrelom i iskusnom borcu, on ima savjest da zna kako ne smije uzeti ništa što bi ga kompromitiralo ili ga suspendiralo. Ili mu uništilo ostavštinu”, smatra Camoes i dodaje njihovo objašnjenje za novi doping pad:

“Mi mislimo da se radilo o kontaminiranim suplementima. Svaki proizvod koji je koristio, svi suplementi…sve će biti analizirano kako bi mogli dokazati kontaminaciju. To je spor proces, neće se dogoditi preko noći i iziskuje novac i vrijeme. Vrlo je skup.”

Mnogi su prst uperili upravo u Camoesa s obzirom da vrlo često kondicijski treneri svojim borcima prepisuju i prehranu, odnosno suplemente.

“Mnogi smatraju da sam odgovoran za ovo. Ljudi koji me znaju dugo vremena i koji poznaju moj rad, znaju da sam posljednja osoba na svijetu koja bi napravila tako nešto. Posebno jer znam sve od A do Z o anaboličkim steroidima. Pa ja sam bio bodibilder. Bio sam testiran i sam mnogo puta i zadnji sam taj koji bi mu dao nešto zbog čega bi pao na doping testu. Ja znam sve o tome. Jedino se to može dogoditi da sam lud ili glup. Ponavljam, zadnji sam koji bi to napravio, a prvi koji se brine oko takvih stvari”, objašnjava.

Silvin trener smatra da će se sve riješiti i da ćemo “Pauka” ponovno vidjeti u akciji…

“Prije nego što se ovo dogodilo sjećam se da sam rekao njegovom boksačkom treneru da se može boriti još tri ili četiri godine. Sve će se riješiti. Dobit će kaznu nekakvu, naravno… Znamo pravila USADA-e, čak i s kontaminacijom slijedi kazna. Čekamo još neke stvari da bi vidjeli kako ćemo dalje postupati”, zaključuje poznati kondicijski trener.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI