Anderson Silva nije siguran zbog čega je pao na doping testu, želi se boriti još pet godina!

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.03.2015 23:23h Autor:

Anderson Silva

Anderson Silva još uvijek nije siguran što je uzrokovalo njegove padove na doping testovima prije i poslije UFC-a 183. Svi lijekovi i suplementi koje je bivši prvak srednje divizije uzeo tijekom oporavka se istražuju u laboratoriju komisije. "Spider" se namjerava boriti još pet godina.

Saslušanje pred Atletskom Komisijom Nevade je odgođeno za travanj kako bi se ispitale sve supstance koje je Brazilac konzumirao tijekom oporavka od loma noge, u nadi da se otkrije što je razlog padovima na dva nenajavljena doping testiranja.

No i ako dokaže svoju nevinost, Silva neće u oktogon prije 2016. godine.

"Vratit ću se sljedeće godine.", izjavio je 39-godišnji Brazilac u Rio de Janeiru. "Još uvijek nisam siguran što će se dogoditi. Svi lijekovi i suplementi su na testiranju u laboratoriju Atletske Komisije Nevade da bi otkrili što se zapravo dogodilo. Ne znam što se dogodilo. To je bio šok i za mene. Ionako samo se mislio vratiti sljedeće godine, tako da je to normalno."

Silva se želi boriti još pet godina.

"Dana i Lorenzo su mi ponudili taj ugovor. Jedina ozbiljna ozljeda koju sam zadobio je lom noge. Razgovarao sam sa svojim timom i složili smo se kako je moguće da se borim još pet godina. Već sam sastavio raspored za narednih pet godina. Ako se budem mogao boriti dva ili tri puta godišnje, to bolje."

U srednjoj kategoriji vlada Chris Weidman, borac koji je dva puta porazio Silvu, jednom mu preoteo pojas, a u revanšu ga je obranio od Brazilca. Weidman će 23. svibnja braniti pojas od Vitora Belforta. Za mjesto izazivača se bore i Lyoto Machida, Ronaldo Souza, Yoel Romero i Luke Rockhold. Anderson zna da je put do pojasa pun prepreka.

"Prvo, moram zaraditi tu još jednu priliku za napasti pojas. Opet moram dobiti title shot, ali ću do njega doći korak po korak, počevši od nule. Ne znam hoću li imati dovoljno vremena za to postići, ali ću napasti pojas ako dobijem priliku za to.", otkrio je Silva.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI