Anderson Silva ne nastupa na UFC 212: Mislim kako sam završio…

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.05.2017 18:43h Autor:

Anderson Silva

Nakon poruke Dane Whitea kako ne misli organizirati borbu za privremenu titulu srednje kategorije, čini se kako je Anderson Silva sve bliže umirovljenju. Barem se to može zaključiti iz njegove današnje poruke.

Silva je početkom lipnja trebao boriti na UFC 212 eventu u Rio de Janeiru, a protivnik mu je trebao biti Kelvin Gastelum. Ipak, zbog doping problema Gastelum neće nastupiti, a Silva je od tada čekao protivnika. Posljednje je zatražio borbu za privremeni naslov protiv Yoela Romera, a čak je zaprijetio mirovinom ukoliko mu se to ne omogući. Dana White mu je na to odgovorio kako mu neće ispuniti želju te da u tom slučaju razmisli o završetku karijere, a danas je došla nova poruka od legendarnog Spidera:

“Uistinu se želim boriti u Brazilu, u mojoj domovini, no to se neće dogoditi. Želim se isprićati zbog svega, velika mi je želja bila nastupiti, no ništa od toga. Povrijeđen sam u ovom slučaju i jako sam razočaran. Oni ne cijene ono što sam napravio za ovaj sport i nemaju poštovanja prema cijelom mom putu. Ne znam što da kažem. Završio sam.”

Po ovoj posljednjoj rečenici bi se dalo zaključiti kako Silva uistinu razmišlja o tome da završi svoju karijeru. 42-godišnja legenda je u veljači došlo do pomalo kontroverzne pobjede nad Derekom Brunsonom, što mu je ujedno i prva pobjeda još od listopada 2012. godine, ako ne računamo poništenu nad Nickom Diazom. Prema tome njegov zahtjev za borbom za titulu baš i nema prevelikih temelja, no Silva je puno dao ovom sportu i možda je UFC ipak trebao pokušati pronaći neki kompromis. Nadamo se da još uvijek nije sve gotovo, iako vrijeme prolazi, a Silva je već u godinama kad je većina boraca u mirovini.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI