Anderson Silva: Mogao bih se boriti s GSP-om i McGregorom

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.04.2016 15:42h Autor:

Anderson Silva

Anderson Silva otkrio je ovog tjedna da bi bio spreman i voljan boriti se s Conorom McGregorom i Georgesom St-Pierreom u superborbama koje bi sigurno donijele borcima i UFC-u ogromnu zaradu.

Silva, kojeg mnogi smatraju najvećim MMA borcem svih vremena, vratio se u veljači u oktogon nakon jednogodišnje suspenzije i doživio šokantan poraz od Michaela Bispinga u Londonu. Bio mu je to treći poraz zaredom u posljednje dvije i pol godine. Sljedeći protivnik u srednjoj kategoriji mu je Uriah Hall na UFC 198 u Curitibi, na eventu kojeg predvode Fabricio Werdum i Stipe Miočić. Anderson je 2013. izgubio titulu od Chrisa Wiedmana, a nakon što je porušio i postavio mnoge rekorde, Brazilac bi se umjesto lovu na pojas mogao posvetiti superborbama. Prvak perolake kategorije McGregor i neodlučni umirovljenik GSP su prvi na popisu.

“Nikada se nisam borio zbog novca, ali mislim da bi to bila zanimljiva borba da sam sebe testiram. Borio sam se i ranije u velteru na početku karijere, ali odavno nisam. GSP je također borba koja bi se mogla dogoditi”, rekao je Silva.

Osvrnuo se i na situaciju u brazilskom MMA-u i nadolazećem eventu u Curitibi gdje će više njegovih sunarodnjaka čekaju važne i teške borbe.

“Ja sam jedini veteran ovdje. Čini mi se da smo izgubili ono što nas je vuklo, snagu volje da idemo naprijed i budemo bolji. Imao sam priliku boriti se s velikim imenima ovog sporta, svojim uzorima. Osim Jacarea i Josea Alda, ne vidim niti jednog Brazilca koji bi mogao u skoroj budućnosti postati prvak. A bilo je vremena kada smo držali gotovo sve UFC-ove pojaseve. Sada imamo samo dva”, rekao je Anderson.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI