Anderson Silva: Israel Adesanya nije nova verzija mene

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.12.2018 19:21h Autor:

Anderson Silva

Anderson Silva najavio je svoju iduću borbu te je pohvalama obasuo Israela Adesanyu. Ipak, rekao je kako svog protivnika ne smatra novom verzijom sebe.

Veliki povratak Andersona Silve dogoditi će se 10. veljače, kada će se na UFC 234 eventu boriti protiv Israela Adesanye. Protiv sebe imati će borca kojeg zbog stila i ubojitosti često uspoređuju s njim u najboljim danima. Silva cijeni svog mladog protivnika, no ne želi vući usporedbe. Složio se s nedavnom Adesanyinom izjavom kako on treba graditi svoj put, a ne slijediti nešto što je netko ranije napravio.

“Israel je sjajan borac. Mislim da je izuzetno talentiran, mlad je i ima briljantnu budućnost u sportu ispred sebe. Ali, mislim kako on nije nova verzija mene, on je vrlo zanimljiv borac koji će ostaviti trag kao on, a ne kao neka nova verzija nekoga. No, stilovi su nam slični i uzbuđen sam oko borbe jer mislim da se po prvi put borim protiv borca stila sličnog mome. To je jako dobar test za mene”, rekao je Anderson na druženju s brazilskim medijima.

Ipak, osvrnuo se na Adesanyinu nedavnu usporedbu. Naime, “The Last Stylebender” je povukao paralelu, u kojoj je Silvu nazvao Michaelom Jordanom, a sebe LeBron Jamesom, odnosno novom i boljom generacijom.

“Michael Jordan, LeBron James i Kobe Bryant su ipak jedan drugi nivo sportaša i čovjeka. Israel i ja smo normalni momci koji će pružiti sjajnu borbu”, spustio je Silva figurativno loptu na pod.

Mnogi se ipak pitaju što mu je s 43 godine potreban još jedan povratak. No, Anderson je i dalje jedan od onih koji žele taj život živjeti što duže. Rekao je kako mu djeca govore da mu to više ne treba, no on i dalje namjeravati nastupati sve dok osjeća jednaku vatru kao prije.

“Ja i dalje pokušavam graditi svoju ostavštinu, ne gledam na to koliko mi je godina jer star si onoliko koliko se mentalno osjećaš. Ja i dalje živim svoj san, radim ono što volim i ovo je samo još jedan ispit.”

Borba protiv Adesanye trebala bi zapravo biti pravi pokazatelj koliko Silva, po mnogima najbolji MMA borac u povijesti, još uvijek vrijedi te na kojem nivou i dalje može nastupati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI