Anderson Silva i na taekwondo turnirima može biti podvrgnut doping testiranjima!

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.04.2015 21:08h Autor:

Anderson Silva

Anderson Silva je zbog pada na doping testovima prije i nakon UFC-a 183 privremeno suspendiran od strane Atletske Komisije Nevade te se ne može natjecati u MMA-ju. Bivši prvak srednje kategorije je najavio kako će se nastupiti u brazilskoj taekwondo reprezentaciji na kvalifikacijama za Olimpijske igre koje će se održati 2016. godine u Rio de Janeiru. Bez obzira na to što se neće natjecati u MMA-ju, Silva će i dalje biti podložan nenajavljenim doping kontrolama van i unutar natjecanja.

Silva je nedavno izjavio kako je spreman osramotiti se dok preko kvalifikacija bude pokušavao upasti na Olimpijske igre.

"Spider" bi se trebao u svibnju pojaviti na saslušanju pred Atletskom Komisijom Nevade, no čak i duga suspenzija ga neće spriječiti od nastupanja na Olimpijskim igrama. No, Anderson će biti podvrgnut nenajavljenim doping testovima prije i tijekom natjecanja na taekwondo turnirima u Brazilu.

"Ako se Silva natječe na službenim turnirima Brazilske Taekwondo Federacije, bit će pod nadležnošću ABCD-a (Brazilian Agency of Doping Control), tako da može, kao i svaki drugi sportaš, biti podvrgnut nenajavljenim doping testovima.", izjavio je za Globo Esporte tajnik ABCD-a, Marco Aurelio Klein .

Klein se ne slaže s Andersonovim nastupima u taekwondou jer je već pao na doping testovima u MMA-ju.

"Za ABCD, Silvino natjecanje u drugom sportu je protiv 'fair playja', sportske etike i protiv Olimpijskog principa.", objasnio je Klein i dodao:

"Anderson je bio pozitivan na doping testu jer je koristio steroide i, u ovom slučaju, ima prednost nad sportašima koji ne koriste zabranjene supstance. Za nas to nije najbolja poruka drugim sportašima koji poštuju pravila."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI