Anderson Silva želi nagodinu na Olimpijske igra

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.04.2015 21:03h Autor:

Anderson Silva

Bivši UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji, Anderson Silva, ima namjeru nastupiti na Olimpijskim igrama, iduće godine u Rio de Janeiru. Sport u kojem namjerava doći do mjesta na tom natjecanju je Tae Kwon Doe.

Anderson je počeo lobirati za svoje mjesto u Tae Kwon Doe reprezentaciji, a to su potvrdili i iz saveza. Silva je trenutno pod suspenzijom i dozvolu za MMA nastupa trebao bi imati tek u proljeće iduće godine. No, on kao sportaš ne može stati i traži druge načine za nastupe i borbe.

O ovom planu rekao je: "Svi znamo da su Olimpijske igre najveći sportski događaj i da je svakom sportašu sam i želja nastupiti tamo. Ja se ne razlikujem od njih. Kad sam dobio priznanje od predsjednika Brazila te postao naš ambasador sporta, još više se u meni probudio olimpijski duh i želja za nastupom i predstavljanjem svoje države."

Anderson nema profesionalnog iskustva u Tae Kwon Dou, ali često ga je koristio u treningu i pripremama, kao i neke njegove elemente u borbi. Bit će zanimljivo vidjeti što o tome misle o savezu, no što misle i Tae Kwon Do borci iz Brazila, koji cijeli život rade na tome da završe na igrama, a mogli bi ostati bez mjesta na račun MMA borba.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI