Analiza: Miočić u svakom segmentu bolji od Maldonada

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.05.2014 12:06h Autor:

Miočić i Maldonado

Kolumnist jednog od najpoznatijih američkih blog – portala, "Bleacher Reporta", analizirao je meč hrvatskog Amerikanca Stipe Miočića i njegovog protivnika Fabija Maldonada koji nas čeka ovaj vikend.

Sean Smith je u uvodu svoje analize istaknuo šansu koju bi Miočić imao protiv Junior dos Santosa, da se ovaj nije povrijedio. On ističe da bi pobjeda Maldonada pred Miočićevom publikom bila veliko iznenađenje, te je prednost Stipi dao u gotovo svakom segmentu borbe.

Udaranje: Prednost – Miočić

Maldonado ima čistu napadačku boksačku tehniku, čime je uspio izmoriti protivnike više puta. Ipak, njegova defanziva ima puno rupa. Kada ga pritisnete, nije ni približno dobar boksač kao kada ide naprijed. U karijeri je obranio samo 55 procenata upućenih udaraca.

S obzirom kako je rastavio Roya Nelsona na UFC 161, Miočić bi trebao da ima prednost i u tehnici i u kondiciji.

Bacanja: Prednost – Miočić

Dok Miočić ima malu prednost u udaranju, u hrvanju je daleko ispred Maldonada. Bivši NCAA hrvač je barem po jednom rušio protivnike u protekle četiri borbe. Maldonado je sa druge strane propustio 15 pokušaja bacanja u proteklih šest borbi, izborivši samo jednu u spomenutim okršajima.

Grappling: Prednost – Miočić

Ni Miočić ni Maldonado nemaju pobjedu submissionom u oktagonu, a čini se kako ni u ovoj borbi nećemo vidjeti završnicu na podu. Miočić u 12 borbi nikada nije tapkao, dok je Maldonado "završen" dva puta. Kao solidan amaterski hrvač, Miočić je također bolji "grappler" od Maldonada, i vrlo lako bi mogao biti na Maldonadu tokom rundi.

Masa: Prednost – Miočić

Miočić je pravi teškaš, dok se Maldonado borio u poluteškoj kategoriji. To možda nema utjecaj kada se radi o boksačkom meču, ali ako se Miočić nađe u klinču s Maldonadom, onda će lakše izbjeći udarce u tijelo.

Za kraj analize, Smith je naveo kako Miočić ima prednost u svakom segmentu borbe, ali da unatoč tome neće doći do pobjede prekidom zbog tvrde brade Maldonada, kojeg je samo nokautirao Glover Teixeira.

Smith također očekuje da Miočić MMA borbu pretvori u h rvački meč, te da odnese pobjedu u meču u kojem može samo mnogo izgubiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI