Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Analiza Hardya i Goodena: Rose mora zadržati jednaku dozu samopouzdanja! (VIDEO) | Fight Site

Analiza Hardya i Goodena: Rose mora zadržati jednaku dozu samopouzdanja! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.04.2018 19:06h Autor:

screenshot

Vrlo zanimljiv pogled na borbu Rose Namajunas i Joanne Jedrzejczyk ponudili su John Gooden i Dan Hardy, koji je kao ključni faktor izdvojio razinu samopouzdanja Rose Namajunas.

Ovaj revanš vrlo je zanimljiv iz više razloga, no najviše zbog načina na koji je Rose Namajunas u prvoj borbi savladala dotadašnju uvjerljivu prvakinju. Čak i kladionice vjeruju da se dogodilo nešto neočekivano pa i ovog puta Poljakinju drže favoritkinjom. No, puno je tu faktora koji će biti značajni u ovoj borbi. Hardy i Gooden su se prisjetili ponašanja Joanne Jedrzejczyk u danima prije prethodne borbe, posebno naglasivši ponašanje prvakinje tijekom sučeljavanja nakon vaganja.

“Što god se dogodilo ovog puta, Rose mora zadržati onu mirnoću i samopouzdanje, to je bilo ono što je pogodilo Joannu. Pogledajte samo njeno ponašanje, ona joj se unosi u lice i postaje previše agresivna zato što nije dobila nikakvu reakciju. Rose je bila mirna i opuštena, pokazala je time kako je spremna na sve što će Joanna ponuditi, a ovu je frustiriralo upravo to. Ukoliko Joanna ovog puta uspije napraviti nešto čime će joj razbiti samopouzdanje, ona će dobiti ovu borbu. Zbog toga Rose mora ponoviti ono od prošlog puta, niti u jednom trenutku ne smije dopustiti Joanni da vidi nešto drugačije”, rekao je Hardy, koji je kratko nakon toga objasnio i što je bilo ključno u boksu Rose Namajunas, odnosno što joj je donijelo pobjedu nokautom, ujedno njenu prvu tom metodom u karijeri.

Gooden je ipak obratio pažnju na izvedbu Joanne u toj borbi te se pitao je li to bila ona prava Joanna kakvu smo gledali u ranijim borbama. Posebno je obratio pažnju na njen boks i kretanje. Hardy se složio s njim:

“Tako je, ovo nije bila Joanna kakvu smo gledali ranije, posebno u danima prije borbe. Djelovala je previše emocionalna i kao da se previše trudila u namjeri da psihički slomi Rose, što joj nije uspjelo. To joj nije uspijevalo te je automatski bila sve agresivnija, a svakim daljim neuspjehom padalo je njeno samopouzdanje. Tako nije niti u borbu ušla na način kakav je ulazila inače, jer je znala da ovog puta nema protivnicu na koju je djelovala već prije borbe. Ovog puta od starta zna da će morati nastupati u takvim uvjetima.”

Obojica su se složili da Joanna ovog puta mora štedjeti energiju i da ne smije pokušavati stvari kakve je pokušavala prije prošle borbe. No, ponovno će se ono najvažnije odviti u kavezu, ali i tamo će biti bitno u kakvom će mentalnom stanju u borbi ući njene sudionice. Prije svega ona kojoj je cilj vratiti pojas u svoje vlasništvo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI