"Američki snajper" se onesvijestio tijekom skidanja kilograma, ne može nastupiti na UFC-u 188

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.06.2015 09:59h Autor:

Andrew Todhunter

Andrew Todhunter i njegov protivnik Albert Turmenov nisu se pojavili na službenoj vagi za UFC 188. Organizatori u prvi mah nisu dali objašnjenje, no vrlo brzo se saznalo o čemu za zapravo riječ. Todhunter se, naime, prilikom skidanja kilograma za svoj debitantski UFC nastup onesvijestio te su mu liječnici zabranili da izađe na binu. Time je i ujedno otkazan čitav dvoboj jer je bilo nemoguće u tako kratkom razdoblju naći zamjenu za ovog velteraša.

Todhunter je inače "snajper" u američkoj vojsci, neporažen je u profesionalnoj karijeri i za sada ima impresivnih osam prisiljavanja na predaju. No, ovaj meč je prihvatio prije samo dva tjedna kada je Hector Urbina doživio ozljedu na treningu te se povukao s priredbe.

"Ovo je vrlo nesretna situacija, ali zdravlje je uvijek prioritet broj jedan. Andrew je bio vrlo uzbuđen zbog svog UFC debija. Znam da će se vratiti jako brzo i da će ostaviti trag u promociji", poručio je Todhunterov menadžer Charles McCarthy.

Dojam je kako je upravo skidanje kilograma u ovom trenutku možda i veći problem za zdravlje i sigurnost boraca od zlouporabe nedozvoljenih sredstava. UFC se pod hitno mora pozabaviti i ovim problemom dok netko nije stradao. Rijetko koji UFC event prođe, a da netko "ne padne" na službenoj vagi ili jednostavno ne odustane jer ne može skinuti prekomjernu kilažu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI