Amanda Nunes želi borbu protiv posljednje borkinje koja ju je savladala

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.11.2017 13:30h Autor:

Cat Zingano i Amanda Nunes

UFC-ova prvakinja bantam kategorije ima namjeru osvetiti svoj posljednji te ujedno jedini UFC poraz. Tako je Amanda Nunes prozvala borkinju koja joj je taj poraz nanijela, Cat Zingano.

Nunes i Zingano su svoju borbu odradile na UFC 178, u rujnu 2014. godine. Brazilka je tada došla suprotstaviti se Zingano, koja se vratila nakon ozljede i koja je tom borbom samo trebala potvrditi kako je njena iduća borba ona za titulu, protiv Ronde Rousey. Ipak, Nunes je odradila fantastičnu prvu rundu, u kojoj je izdominirala Zingano te je možda čak bila bodovana 10-8. Ipak, odmah od početka druge runde se vidio nedostatak kondicije i Zingano je preuzela kontrolu i na kraju rutinski tu borbu dovela do kraja, prekidom nakon nešto više od minute treće runde.

Od tada je Nunes podigla kvalitetu svojih nastupa te ostvarila šest pobjeda u nizu, među kojima je osvajanje titule prvakinje i jedna obrana. Zingano je od tada nastupila dva puta i oba puta je poražena. Prvi poraz u karijeri bio je onaj ekspresni od Ronde Rousey, dok se posljednji puta borila u ljeto prošle godine, na UFC 200, kada je bolja od nje bila Julianna Pena. Zingano trenira i čeka poziv od UFC-a te nije sigurno hoće li nastupiti u bantam ili perolakoj kategoriji. Ipak, do sada nije bilo gotovo nikakvih poziva za nju, sve dok ju prvakinja nije spomenuli. A zapravo, sve je krenulo od pitanja Zingano, koja je na svom Twitteru fanove upitala što bi trebalo uslijediti Amandi Nunes. Prvakinja je na to odgovorila:

“Ja uistinu želim revanš protiv tebe i mislim kako bi te jedna borba dovela tamo”, napisala je Nunes, izravno joj odgovorivši.

Ta jedna pobjeda joj svakako treba, upravo iz razloga što je upravo Nunes posljednja borkinja koju je Cat savladala. No, čini se da UFC trenutno ne zna što bi učinio s njom. Svakako bi joj borba s nekom od Top 5 borkinja bila pravi korak za povratak. Inače, Zingano ranije u karijeri nosi i pobjedu protiv potencijalne iduće izazivače, Raquel Pennington.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI