Amanda Nunes o svojoj velikoj mani: Moram shvatiti zašto se tako lako umaram

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.04.2016 01:46h Autor:

Amanda Nunes

Sad kad je saznala kako će njena iduća borba biti za UFC prvakinju bantam kategorije, Amanda Nunes može početi s pripremama. Glavni joj je plan pokušati se riješiti svoje najveće mane, kondicijskog pada tijekom borbe.

Najveći problem nove izazivačice bantam kategorije, Amande Nunes, je činjenica kako doživljava vidljiv pad kako borba protiče. Možda je to zbog načina na koji je savladavala svoje protivnice, najčešće u prvoj rundi, a možda zbog nečeg drugog, no ona se nada doći do tog odgovora prije borbe protiv Mieshe Tate:

“Ne znam zašto se tako lako umaram, no dogodilo mi se dva puta. Prvi puta protiv Cat Zingano te sada protiv Valentine Ševčenko. Morati ćemo poraditi na tome, odnosno moram popraviti svoju kondiciju. Prvo moramo shvatiti zašto se to događa.”

Jedan dio plana je otkrila, odnosno pokušati će si pomoći aklimatizacijom:

“Prije borbe s Miesheom ću mjesec dana provesti u Las Vegasu, odnosno tamo ću završiti pripreme. Trenirati ću i vidjeti mogu li se prilagoditi vremenu u tom gradu. Ne znam da li se takve stvari događaju drugim borcima, no meni se događaju i nije lako.”

 

Još je dodala nešto o Mieshi Tate te zašto ju toliko cijeni:

“Ja pokušavam kroz cijelu borbu držati agresivnost i intenzitet te završiti borbu. Miesha Tate može primiti jako puno udaraca i uvijek je u borbi, a to je ono što ju razlikuje od drugih djevojaka. Zato je i postala prvakinja.”

Ukoliko Amanda riješi taj problem, mogla bi zadati podosta problema prvakinji, koja je poznata upravo po suprotnom, nevjerojatnoj durabilnosti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI