Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Amanda Nunes: Cyborg može dobiti revanš za dvije godine! | Fight Site

Amanda Nunes: Cyborg može dobiti revanš za dvije godine!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.01.2019 18:17h Autor:

Cyborg i Nunes

Amanda Nunes nije spremna dati revanš Cris Cyborg, koju je prije šest dana savladala u najvećoj ženskoj MMA borbi do sada. Zapravo je, ali za otprilike dvije godine. Obrazložila je zašto.

Nunes je iznenadila MMA svijet time što je savladala Cris Cyborg u prvoj minuti njihove borbe. Borkinju koja je doslovno prolazila kroz svoje protivnice, koja je bila prava sila ženskog MMA-a i čiji su se udarci činili nerealno snažnima za jednu ženu, Nunes je pogodila na taj način da ju je završila onako kako nitko nije očekivao. Gostujući u UFC Unfiltered podcastu, otkrila je svoje dojmove iz borbe te koji je bio trenutak kada je shvatila da će pobijediti.

“Uopće me nije ozlijedila, nije mi napravila nikakvu štetu. Kada me prvi put udarila, vidjela sam da tu nema nikakve snage pa sam čak i spustila ruke te sama sebi rekla kako idem u to. Ne znam vidi li se kako sam spustila glavu kada je krenula, no moram priznati da me bio malo strah nakon priča o njenoj snazi. Na kraju to nije bio slučaj. Reagirala sam glavom, ali ne zbog toga što me udarac uzdrmao, nego više kao posljedica straha koliko jako udara”, ispričala je Amanda.

Nakon takve borbe te nakon detroniziranja borkinje koja je toliko dugo bila neporažena i koja je godinama držala titulu najbolje borkinje perolake kategorije svijeta, očekuje se revanš. Krenuvši od Strikeforcea, preko Invicte te na kraju UFC-a, Cyborg ima niz od deset pobjeda u borbama za titulu do 66 kilograma. Ipak, ukoliko Cristiane želi vratiti titulu, Amanda kaže da će se morati strpjeti.

Naime, Nunes je jako ljuta na izjave Cyborg, koja je više puta naglašavala da joj nije bilo drago što je toliko dugo morala čekati Amandu, koja je više puta odgađala ugovaranje borbe, uz izjavu kako joj treba više vremena za pripremu. Ovako je glasilo njeno obrazloženje zbog čega će sada tražiti još više vremena.

“Cyborg se onda nije htjela boriti protiv mene ukoliko mi treba godinu dana da se pripremim, rekla je da mora ostati aktivna i tražila je druge borbe, ali mislim kako će sada htjeti. Zato što se ja sada ne želim boriti protiv nje, odnosno tražim dvije godine da bih bila spremna ponovno se boriti protiv nje. Ona nije htjela biti godinu dana bez borbe, nije htjela čekati na mene. I sada zato ja tražim dvije godine prije nego se budemo ponovno borile.”

U međuvremenu će braniti titulu bantam kategorije, no isto tako je upitno hoće li Cyborg još dugo biti članica UFC-a, posebno ako stvarno ne bude mogla dobiti priliku napasti naslov.

“Ja sada planiram vratiti se u svoju kategoriju i braniti moj originalni pojas prvakinje. Moja divizija me čeka i vidjeti ćemo što će se dogoditi. Nekako mislim da Cyborg nije spremna biti ovdje dvije godine i čekati na tu borbu”, rekla je.

Moramo priznati da nama njeno obrazloženje ne djeluje niti malo sportski, nego da Amanda zapravo tjera inat prema bivšoj prvakinji, koja je nakon borbe o njoj rekla samo sve najbolje. No, ona je sada prvakinja, UFC-u se svidio takav rasplet te vjerujemo kako niti oni neće forsirati revanš, posebno jer je perolaka kategorija ona u kojoj nemaju niti dovoljan broj borkinja za napraviti neku ozbiljniju priču.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI