Amanda Nunes: 29. prosinca službeno ću postati najveća borkinja u povijesti

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.11.2018 20:08h Autor:

Amanda Nunes

Borba Cristiane “Cyborg” Justino i Amande Nunes svakako je najveća borba u dosadašnjoj povijesti ženskog MMA-a. Dvije UFC prvakinje sučeliti će se 29. prosinca, a Nunes tada ide po drugi pojas, nakon kojeg smatra da će se potvrditi kao najbolja borkinja u povijesti MMA-a.

UFC 232 predvoditi će Jon Jones i Alexander Gustafsson, no ništa manje uzbudljiva nije niti prvobitno planirana glavna borba za posljednji UFC event u ovoj godini. A na njemu Amanda Nunes ide po mjesto u povijesnim knjigama.

“Pobjeda protiv Cyborg će me definitivno učiniti najvećom borkinjom u povijesti. To je moj cilj, zbog toga sam ovdje i zbog toga sam tražila tu borbu. Želim ostati upamćena kao najveća ikad. Želim ta dva pojasa, a nakon toga i mjesto u UFC-ovoj Kući slavnih. Moje ime ostati će u povijesti”, rekla je Nunes na pitanje što joj zapravo borbu protiv Cyborg znači, kako za njenu karijeru, tako i za nju samu.

Ukoliko uspije u tome, biti će zanimljivo vidjeti što će se dalje događati. Perolaka kategorija uvedena je prije svega zbog Cyborg te se već priča kako bi se nakon njenog odlaska mogla ugasiti. No, ukoliko Nunes dođe do pojasa, priča postaje drugačija, a nekoliko djevojaka doći će i preko trenutne sezone Ultimate Fightera.

“Moja energija u potpunosti je usmjerena na ovu borbu, a nakon toga možemo razgovarati dalje. Ono što znam je da ću pojas perolake kategorije ponijeti sa sobom kući. Dana White mi daje ovu priliku jer zna da ja to mogu i to ću dokazati.”

U svakom slučaju, Nunes je savladala sve trenutno relevantne izazivačice u bantamu te će sigurno biti i više nego motivirana za napraviti najveći uspjeh ženskog MMA-a uopće. No, svi znamo koliko je Cyborg opasna i koliko dugo već niti jedna žena nije došla niti blizu tome da ju nadmaši.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI