Alvarezov trener analizirao i nahvalio McGregora: On može nokautirati Mayweathera u boksačkom meču!

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.11.2016 15:28h Autor:

Avlarez vs McGregor

Listi ljudi koji su iznijeli svoje mišljenje o potencijalnom susretu Conora McGregora i Floyda Mayweathera, priključio se Mark Henry, trener Eddieja Alvareza.

Čovjek zadužen za razvijanje udaračkih vještina Conorovog posljednjeg protivnika je nahvalio irskog borca, analizirao njegov boks te ponudio svoje viđenje njegovog susreta s boksačkom zvijezdom.

“Takav zamah ne možete naučiti svakoga. Za takvo što treba imati dobru kontrolu nad kukovima, ramenima, treba imati dobar trzaj ručnog zgloba… ma tu postoji hrpa sitnica. Conorov zamah bih usporedio s onim kakvog je imao Babe Ruth. Uvijek ga gledam na snimkama, ali pogled iz blizine je donio jednu potpuno drugu stvar.

Takvo što se pojavljuje jednom u sto godina. Mislim da je Bog jednostavno blagoslovio McGregora s takvim zamahom, zamahom kakvog vjerojatno neću više nikad vidjeti. Prije ovog meča bih sumnjao u njega u borbi s Mayweatherom, ali sada zapravo mislim kako ga taj tip može nokautirati. Uopće se ne šalim kada kažem to”, izjavio je Henry na The Luke Thomas Showu.

Ugledni trener je u nastavku razgovora nešto detaljnije analizirao McGregorov boks.

“Jednostavno mislim da može nokautirati bilo koga. Puno je rada potrebno da se postignu takvi udarci, sve može pasti u vodu ako se malo više od potrebnog nagnete prema naprijed ili ako ne okrenete kukove u pravo vrijeme. Tu je naravno i njegov doseg kojeg on nevjerojatno dobro poznaje. Udarac bi mogao biti 2-3 centimetra od njegovog lica, a on ne bi ni pomaknuo glavu jer zna kako ga neće udariti, no opet bi puno puta povukao glavu unatrag i kontrirao.

Ona posljednja kombinacija od četiri udarca koje je uputio na Eddieja… on je znao gdje će njegova glava biti u sva četiri slučaja. On jednostavno zna unaprijed gdje ćete biti. Toliko različitih stvari utječe na to što radi. Njegove su oči toliko fokusirane na to da predvide gdje će nečija glava biti ili na to da zavaraju nekoga pri tome pripremajući sve nogama. Ono što McGregor radi je nevjerojatno.

Mayweather ima odličnu obranu, no Conor je jako precizan. Ta snaga koju ima, taj zamah… sve izgleda još impresivnije iz blizine”, zaključio je Henry.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI