Alvarez nokautom u prvoj postao prvak lake kategorije, pobjede Derricka Lewisa i fenomenalnog Joe Duffya

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.07.2016 07:30h Autor:

Eddie Alvarez

Fantastičnim eventom u Las Vegasu nastavlja se godina u kojoj padaju UFC prvaci, nakon što je Eddie Alvarez u prvoj rundi završio Rafaela Dos Anjosa te mu je tako oduzeo pojas prvaka lake kategorije. Derrick Lewis savladao je Roya Nelsona u jednoj čudnoj borbi, a najimpresivniji nastup eventa pripada Josephu Duffyu.

Tek smo na pola godine, a već je peti UFC prvak morao svom protivniku priznao da je bio bolji te mu predati pojas prvaka. Nakon TJ Dillashawa, Holly Holm, Fabricia Werduma i Lukea Rockholda, novi na toj listi je Rafael Dos Anjos, koji nije uspio opravdati status velikog favorita protiv Eddiea Alvareza.

Bila je to borba gdje su oba borca krenuli agresivno kako se najavili, a prvih dvije minute se dosadašnji prvak činio odlučniji. Jako se dobro kretao te pogađao precizne, no ne i toliko snažne udarce. Prva prijetnja došla je nakon dvije minute, kad je neuspješno rušenje Alvareza Dos Anjos uspio pretvoriti u pokušaj gušenja, no u tome nije uspio. Nakon toga Dos Anjos dobiva dodatni polet i napada Alvareza uz rub kaveza, no tad se vidjelo iskustvo bivšeg Bellatorovog i novog UFC prvaka.

Alvarez je strpljio čekao svoj trenutak unutar Dos Anjosovog napada te je provukao desni kroše koji je Brazilca poslao na pod. Onda su krenuli žestoki napadi, gdje je Dos Anjos pokazao veliko srce i namjeru da se ne preda, no nije dugo izdržao. Nakon što su se ponovno našli na nogama, Dos Anjos se našao u još jednoj teškoj situaciji, gdje je uz rub kaveza primao puno udaraca, a Herb Dean je tad odlučio kako je vidio dosta te je prekinuo borbu. Eddie Alvarez je ponovno postao prvak, kao i u svakoj promociji za koju je nastupao u karijeri!

Vrlo čudnu borbu vidjeli smo u duelu Derricka Lewisa i Roya Nelsona. Po prvi put smo doživjeli situaciju gdje Nelson izbjegava otvorenu borbu, nego umjesto toga pokušava rušiti protivnika, a to ga je izuzetno koštalo u prvoj rundi. Teško je izbrojati udarce koje je Nelson preživio u prvih pet minuta, no ‘Black Beast’ ga nije uspio završiti. Druga runda ponudila je drugu priču, gdje je Nelson napokon uspio u svom naumu te je tri puta srušio Lewisa uz potpuno kontrolu. Nešto slično tome je viđeno i u trećoj rundi, uz tek par pogođenih udaraca Lewisa pred kraj borbe. No, dva suca su vjerovala da su vidjeli dovoljno te su pobjedu dodijelili Lewisu podijeljenom odlukom. Pomalo kontroverzno, gledajući na Nelsonovu kontrolu kroz druge dvije runde, no kad vidimo podatak da je Nelson u 15 minuta pogodio samo četiri značajna udarca…

Ne smije se nikako zanemariti nevjerojatno uzbuđenje koje su ponudile ostale borbe te je prema tome ovo možda i najuzbudljiviji event ove godine. Jedna od takvih bila je ona između Alana Joubana i debitanta Belala Muhammada. Prve dvije runde gledali smo bespoštednu borbu u kojoj je Jouban čak tri puta na pod slao nevjerojatno izdržljivog Muhammada, dok je u trećoj rundi viđena drugačija slika. Muhammad se oporavio i gotovo došao do prekida, no dojam je da mu je nedostajalo možda pola minute borbe da Joubana završi. Ovako su prve dvije runde donijele jednoglasnu odluku za bivšeg modela, a danas vrlo potentnog borca velter kategorije.

Priznanje za najimpresivniji nastup ide Josephu Duffy, koji je još jednom potvrdio koliko je dobar posao napravio Dustin Poirier u njihovoj siječanjskoj borbi. Mitcha Clarkea je Irac završio za samo 25 sekundi. Brzo ga je udarcem poslao na pod, a kad se mislio da se Clarke oporavio, Irish Joe je jednostavno sve riješio gušenjem.

Nakon dva pomalo neuvjerljiva nastupa, Alberto Mina je napokon potvrdio zašto je u UFC pristigao uz podosta buke te je apsolutno uništio iskusnog Mikea Pylea, završivši borbu u drugoj rundi te je trenutno na skoru 13-0. Dvije spektakularne borbe prepune akcije koje su otišle do podijeljenje odluke pripale su Johnu Makdessiu, koji je savladao Mehdia Baghdada te Anthonyu Birchaku, koji je bio bolji od Dilena Lopesa.

Prvih pet borbi eventa također je ponudilo puno uzbuđenja, a zanimljivo je kako su svih pet završile prisiljavanjem na predaju. Pobjednici tih, također vrlo uzbudljivih i akcijom prekrcanih borbi bili su Pedro Munhoz, Felipe Arantes, Gilbert Burns, Marco Beltran i Vicente Luqeu.

Sjajan je ovo bio eventa, a može se reći kako bi gotovo svaka borba s njega ozbiljno konkurirala za borbu večeri na većini UFC evenata održanih posljednjih godina.

UFC Fight Night 90 – Rezultati

Eddie Alvarez def. Rafael dos Anjos – TKO (R1 3:49)
Derrick Lewis def. Roy Nelson – podijeljena sudačka odluka
Alan Jouban def. Belal Muhammad – jednoglasna sudačka odluka
Joseph Duffy def. Mitch Clarke – SUB (R1 0:25)

Alberto Mina def. Mike Pyle – KO (R2 1:17)
John Makdessi def. Mehdi Baghdad – podijeljena sudačka odluka
Anthony Birchak def. Dileno Lopes – podijeljena sudačka odluka
Pedro Munhoz def. Russell Doane – SUB (R1 2:08)
Felipe Arantes def. Jerrod Sanders – SUB (R2 1:39)
Gilbert Burns def. Łukasz Sajewski – SUB (R1 4:57)
Marco Beltrán def. Reginaldo Vieira – SUB (R2 3:04)
Vicente Luque def. Alvaro Herrera – SUB (R2 3:52)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI