Alvarez napokon progovorio o porazu od McGregora: Bilo je kao u najgoroj noćnoj mori!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.05.2017 15:00h Autor:

Conor McGregor & Eddie Alvarez

Teško je uopće zamisliti gori nastup za jednog UFC prvaka od onog kojeg je Eddie Alvarez pružio na UFC-u 205 u New Yorku. U kratkom dvoboju je deklasiran i posramljen od strane Conora McGregora koji mu je doslovno oteo pojas prvaka u lakoj kategoriji.

Od tada je prošlo više od pola godine, a Alvarez se napokon vraća u akciju narednog vikenda na UFC-u 211.

“Bilo je teško. Lagao bih kada bih rekao da nije. Kada bih rekao da sam se odmah oporavio, lagao bih. Jako težak period za mene. Trebao sam neko vrijeme da bih sam sebi oprostio. Ja sam svoj najgori kritičar i bio sam jako razočaran svojom izvedbom u  Madison Square Gardenu”, izjavio je Alvarez u Luke Thomas Showu te je dodao:

“Ovo je duža pauza nego što sam htio da bude. Volio bih da sam se odmah mogao vratiti u akciju, no bilo je jako teško. Mnogo sam uložio u pirireme i zato je bilo tako teško preboljeti taj poraz. Sada sam ponovno zadovoljan i sretan dok treniram.”

Alvarez je porazu od McGregora i gubitku titule prišao vrlo filozofski. Iako mu je bilo teško, u čitavoj priči je pronašao i pozitivnih segmenata.

“Postoji nekakvo oslobođenje kada ti se obistini najgora noćna mora. Kao borcu, uvijek se bojiš da će te netko nokautirati ispred milijuna ljudi. To je kao kada se probudiš iz noćne more u kojoj si bio gol u razredu ispred svih učenika. Kada mi se to na koncu dogodilo, nekako sam se oslobodio. Pao mi je kamen sa srca. Nikada nisam to vizualizirao ili razmišljao o tome kako bi to bilo. No, poslije meča s McGregorom, ništa se nije dogodilo. Ništa se nije promijenilo. Moja obitelj je još uvijek tu, prijatelji su tu. Ja sam i dalje ista osoba. Svi samo žele da se borim ponovno i da uspijem. Tako da ima i pozitivnih stvari u porazu.”

Upitan o budućnosti i planovima nakon Poiriera, Alvarez odgovara:

“U UFC-u je luda kuća. Ima nekoliko likova s kojima bih volio ukrstiti rukavice, no sve ovisi o tome kakav ću ja biti. Ne biram protivnike. Želim nokautirati Dustina i onda želim Natea Diaza. Volio bih ga gurnuti s bicikla i nekako vratiti u kavez. Neovisno o tome u kakvom će stanju doći”, zaključuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI