Aljamain Sterling pronašao razlog niza od dva poraza u fanovima i medijima

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.04.2017 21:07h Autor:

Aljamain Sterling

Ne tako davno je Aljamain Sterling bio najveći talent UFC-ove bantam divizije i najavljivani budući prvak. Ipak, sada je u nizu od dva poraza, za koje ima vrlo neobično obrazloženje.

27-godišnji Sterling završio je 2015. godinu svojom četvrtom UFC pobjedom i profesionalnim skorom 12-0. Bio je prava priča unutar izuzetno talentirane UFC-ove bantam divizije i čekao se njegov uzlet. Onda je došla borba protiv Bryana Carawaya u svibnju prošle godine. Nakon sjajne prve runde, jednostavno je sredinom druge pao i dozvolio Carawayu da ga kontrolira gotovo do kraja borbe. Ishod je bio poraz podijeljenom odlukom, a nešto slično mu se dogodilo i u siječnju ove godine, kad je također podijeljenom odlukom bolji od njega bio Raphael Assuncao. Ta cijela borba protekla je na nogama, unatoč tome što su oba borca primarno grappleri.

“Ja nisam udarač niti imam jake ruke, ali dozvolio sam da fanovi i mediji utječu na moj stil borbe i taktiku. Također, i ja sam sam želio dokazati kako mogu odraditi stand up borbu protiv bilo koga. Vjerujem da sam pokazao dobre stvari, no mogu još više. Ipak, mislim da sam previše težio tome, upravo zbog utjecaja koji su na mene napraviti mediji i fanovi. A to nisam ja”, prokomentirao je.

Prilika za pobjedu Sterlingu dolazi za deset dana, kada će se na UFC on FOX 24 eventu boriti protiv Augusta Mendesa. U toj borbi je veliki favorit, no s dva poraza u nizu nikada se nije lako boriti te opravdati takav status. Ipak, nakon dva poraza gustim odlukama, ovog puta nema plan ostaviti borbu na odluku bodovnim sucima.

“Ovo borbu ću startati onako kako sam protiv Assuncaoa krenuo u treću rundu. Kontrolirati tempo, napadati i pokušati ga slomiti. Čak i ako se nađemo na podu, gdje je on vrlo komforan na leđima, i tu ću mu zagorčati laktovima u lice. Idem završiti ovu borbu.”

Pobjedom bi se Assuncao vratio među kandidate za vrh kategorije, jer dva vrlo neizvjesna poraza nad borcima iz vrha jesu loši, no ne toliko da bi ovako mladog talenta odmaknulo od ozbiljnih borbi i protivnika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI