Aljamain Sterling odbio novi UFC ugovor i izašao na “otvoreno tržište”

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.12.2015 20:31h Autor:

Aljamain sterling

Iako je došao do četvrte pobjede u isto toliko UFC nastupa te se nalazi na petom mjestu ljestvice bantam kategorije, Aljamain Sterling nije siguran hoće li nastaviti karijeri u najboljoj svjetskoj organizaciji. Odbio je novi ugovor i rekao kako kreće u pregovore sa svim ostalim promocijama.

Sterling je to otkrio objavom na svom Instagramu, gdje je postavio video svog slavlja posljednje pobjede uz komentar: “Ovako to izgleda kad UFC nazove vašeg menadžera i kaže mu kako ste slobodni izaći u šoping kao slobodan borac.”

Sterlinga mnogi vide kao borca kojem je potrebna samo jedna pobjeda do borbe za naslov, no čini se kako iz UFC-a ipak misle da ovaj 26-godišnjak vrijedi manje, nego što on cijeni sam sebe. Nešto više o tome rekao je Dana White:

“Borci su već ranije testirali otvoreno tržište, borci su već ranije odlazili. Mi smo mu ponudili ugovor koji se njemu nije svidio, tako da je normalno da će pokušati vidjeti može li mu netko drugi ponuditi više.”

Čini se kako iz organizacije misle da konkurencija ipak ne može Sterlingu ponuditi više novaca i bolje uvjete nego što je to slučaj kod njih. Inače, sumnjamo da bi se tako lako odrekli borca koji je sve popularniji.

Inače, za svoju borbu protiv Johnnya Eduarda, koju je odradio prošli vikend u Las Vegasu, Sterling je dobio 14.000 dolara te još toliko kao bonus za pobjedu. Prema tome je bio uistinu jedan od slabije plaćenih boraca, a također je Sterling bio i jedan od glasnijih među onima koji su prigovara na izuzetno visoke honorare Paige VanZant i Sagea Northcutta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI