Aljamain Sterling: Najbolji sam borac svijeta u bantamu, vrijeme je da zaradim novce

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.12.2015 20:15h Autor:

Aljamain Sterling

Nakon što nije prihvatio novi ugovor ponuđen od strane UFC-a, Aljamain Sterling odlučio je provjeriti što nude druge promocije. Budući da se smatra najboljim borcem svijeta u svojoj kategoriji, vjeruje da vrijedi puno više od novaca koji su mu ponuđeni.

Iako je na otvorenom tržistu, Sterling ne sakriva kako bi najviše volio karijeru nastaviti tamo gdje je impresivno odradio svoje posljednje četiri borbe, odnosno u UFC-u. To želi ponajviše zbog toga što se ne boji nikakve konkurencije.

“Smatram kako sam najbolji borac svijeta u bantam kategoriji u ovom trenutku, posebno ako izostavimo prvaka i bivšeg prvaka. Tako da sam uvjeren da bih bilo gdje da odem i tamo bio najbolji borac do 61.5 kilogram”, uvjeren je.

No, došao je do trenutka kada je novac postao bitniji nego što je bio do sada. Vjeruje da je svojim nastupima osigurao poziciju za veću plaću, koju bi mu osigurao novi ugovor.

“Nemam nikakve želje ili potrebe boriti se negdje gdje ću biti žestoko potplaćen u usporedbi s onim koliko vrijedim i koliki talent posjedujem. Mislim kako znam s riječima, a pored toga sam uzbudljiv borac. Završavam svoje borbe i prema svemu tome zaslužujem biti bolje plaćen nego što sam bio do sada. I upravo tražim odgovor gdje će to biti. Hoće li to biti UFC, to vam ja ne bih u ovom trenutku znao reći”, pokušava pronaći argumente za svoje zahtjeve. Još je dodao:

“Ukoliko ostanem u UFC-u, postati ću prvak. I sad je na njima da vide hoće li dozvoliti da im budući prvak ode negdje drugdje. Sve je to posao i tu ništa nije osobno. Oni posjeduju organizaciju, ja sam samo zaposlenik. Ali mislim kako bi bio veliki gubitak za njih i za fanove da se dogodi situacija u kojoj ne ostanem u UFC-u. Ali, vrijeme je da zaradim novce.”

Svakako bi bila velika šteta da UFC izgubi ovog borca, a i realno je teško zamisliti može li ga netko platiti više. Aljamain sigurno planira ostati ovdje gdje je sada, ali samo traži način kako da dođe do većih primanja. Ne možemo mu zamjeriti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI