Alistair Overeem: Bolji sam od Oleinika u svakom segmentu, ali budite spremni na vatromet

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.04.2019 11:32h Autor:

Alistair Overeem

Alistair Overeem za dva će dana pokušati savladati Alekseia Oleinika “u njegovom dvorištu”. Pred glavnu borbu UFC Fight Nighta 149, otkrio je što misli o ruskom borcu te je prognozirao ishod borbe.

38-godišnji Alistair Overeem (44-17, 9-6 UFC) nalazi se u 20. godini svoje profesionalne borilačke karijere. Tijekom nje je osvajao Dream, Strikeforce i K-1 naslove prvaka, a nedostaje mu samo onaj kojeg lovi još od 2011. godine. U pitanju je naslov UFC prvaka. Trenutno se nalazi u svojoj možda posljednjoj misiji osvajanja istog.

Nakon neugodne serije od dva poraza, Overeem je promijenio tim i krajem prošle otputovao je u Kinu na borbu protiv velikog ruskog talenta, Sergeya Pavlovicha. Očekivalo se kako će Pavlovich preko “potrošenog” Overeema ostvariti pobjedu koja će od njega stvoriti novo ime u teškaškom vrhu, no na kraju se dogodilo suprotno. “Reem” je pobijedio prekidom već u prvoj rundi i to tako da je u toj borbi izgledao sjajno, kao da je spreman stati nasuprot bilo koga. Sad mu slijedi borba protiv još jednog Rusa, a u slučaju pobjede bi ponovno bio na putu koji vodi prema eventualnoj tituli.

“Dogodilo se nekoliko promjena u mom načinu borbe. Postao sam agresivniji, više idem prema naprijed. To je ono na što smo se fokusirali za prošlu borbu. No, ovo je nova borba i novi protivnik pa će način borbe biti prilagođen njemu”, kratko je objasnio Overeem što je to novo unio u borbu protiv Pavlovicha, ali je isto tako potvrdio da to ne mora značiti kako će se jednako tako boriti protiv Oleinika.

Oleinik je slavio u četiri od posljednjih pet borbi. Bolji od njega bio je tek Overeemov nedavni protivnik, a danas timski kolega, Curtis Blaydes. Što se tiče usporedbi vještina sebe i Rusa, Overeem je uvjeren kako je bolji u svakom segmentu, no da će morati itekako pripaziti na sve ono gdje je Oleinik posebno dobar.

“Mislim da sam bolji borac od njega u svakom segmentu. No, on ima izuzetno opasnu sposobnost završavanja borbi prisiljavanjem na predaju. Morat ću posebno pripazit na to. Sposoban je i dobro udariti te je borac koji pokušava držati visok tempo borbe i biti agresivan”, otkrio je, dodavši još nešto o tome kako se on sam pripremio za ovu borbu:

“Ja sam se najviše fokusirao na sebe i svoju pripreme. Ne vjerujem kako postoje šansa da ova borba ode do sudačke odluke. Mi smo dva veterana koji uvijek ponude vatromet. Mislim da je naša borba garancija dodatnog vatrometa.”

Nema nikakve sumnje kako će svaki pravi MMA fan subotnju večer provesti uz spektakl iz St. Peterburga, koji će kulminirati upravo borbom Overeema i Oleinika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI