Aliev ostvario pobjedu na jučerašnjem UFC Fight Nightu pa se umirovio

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.04.2019 19:25h Autor:

Sultan Aliev

Nakon jučerašnje pobjede nad Keitom Nakamurom, Sultav Aliev odlučio se umiroviti. Ruski UFC borac velter kategorije i bivši protivnik Bojana Veličkovića otkrio je kako jednostavno nema više vremena baviti se svojim privatnim poslom i trenirati pored toga.

Aliev se jučerašnjim nastupom vratio borbama 11 mjeseci nakon poraza od Warlleya Alvesa. Protiv Keite Nakamure odradio je vrlo dobrih 15 minuta nakon kojih je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Nakon borbe je prokomentirao kako se jako dobro spremio i dodao je kako se odlično osjećao pred ruskim navijačima. Dan Hardy ga je nakon te izjave pozdravio i krenuo van kaveza. Aliev ga je pokušao zaustaviti i još nešto reći, no bilo je prekasno. Nedugo nakon završetka priredbe, saznalo se kakvo je bila njegova namjera.

34-godišnji ruski borac namjeravao se javno umiroviti u kavezu. Na kraju je do odradio putem društvenih mreža uz objašnjenje zbog čega se odlučio na taj potez.

 “Ova borba bila je posljednja na mom ugovoru s UFC-om i zbog toga mi je bilo jako važno doći do pobjede. Taj posao mi je olakšala činjenica da sam se borio kod kuće. Kako je ovo bila posljednja borba na mom ugovoru, objavljujem kako odlazim u MMA mirovinu. Imam obitelj i posao, jednostavno ne mogu pronaći vremena za sve. Osim toga, počeo sam osjećati svoje godine. Ovo sam napravio ne samo zbog fanova, nego i da testiram svoje limite. Hvala UFC-u na prilici”, napisao je Aliev u svom obraćanju.

U svojoj osam godina dugoj profesionalnoj karijeri, Sultan je ostvario 15 pobjeda i tri poraza. Kao UFC borac ostvario je dvije pobjede i dva poraza. Osim jučerašnje pobjede protiv Nakamure, 2016. godine savladao je Bojana Veličkovića. Ipak, zbog ozljeda i obaveza je jako rijetko nastupao. U četiri i pol godine kao UFC borac, u Octagon je ušao samo spomenuta četiri puta. Vjerojatno u svemu tome možemo pronaći razlog ove odluke. Šteta je samo što nije dobio priliku karijeru završiti tamo gdje ju je započeo, u borilištu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI